Pages - Menu

Beneficiile sucului de varza rosie pentru organism

Varza face parte din familia cruciferelor, care include alimente recunoscute pentru beneficiile aduse sanatatii, cum ar fi varza de Bruxelles, kale, conopida si broccoli. Se cultiva de peste 4.000 de ani si este folosita pentru tratarea multor probleme de sanatate inca din cele mai vechi timpuri.

Varza se utilizeaza atat intern, cat si extern. Cea mai importanta proprietate a sa este de dezintoxicare, avand capacitatea de a capta si elimina toxinele, contribuind astfel la curatarea organismului.

In mod intern, cel mai indicat este consumul sub forma de suc sau salata, cu mentiunea ca persoanele care au o sensibilitate digestiva mare pot consuma varza ca salata numai dupa ce au oparit frunzele un minut.

Sucul de varza, reteta vindecatoare

Ingrediente
o varza mica rosie
1-2 tulpini de telina
1-2 castraveti

Toate ingredientele pentru aceasta bautura trebuie sa fie bio. Este un suc bogat in vitaminele A, C, K, potasiu, calciu si antioxidanti beta-caroten si alfa-caroten, dar sarac in zaharuri si calorii. Aceasta bautura este beneficii antioxidante si anti-inflamatorii si este sanatoasa pentru stomac, sistem digestiv, inima si ochi. Consumati zilnic, cel putin un pahar.

Beneficiile sucului de varza

1. Sucul de varza are efect puternic antiinflamator si ajuta in tratamentul artritei si al bolilor inflamatorii degenerative.

2. Este bogat in multe vitamine, minerale si antioxidanti, care sunt usor si rapid absorbiti in sange, atunci cand sucul este proaspat stors.

3. Sucul de varza este extrem de benefic pentru tulburarile digestive. Este binecunoscut pentru tratarea ulcerului peptic datorita glutaminei, un aminoacid care reface celulele care captusesc tractul digestiv. De asemenea, este eficient in tratarea sindromul intestinului iritabil si al colitei.

4. Sucul de varza face minuni in caz de astm si bronsita, stimuland capacitatea de vindecare a tractului respirator.

5. Sucul de varza stimuleaza sistemul imunitar si ajuta in tratarea alergiilor.

6. Sunt peste 90 de studii care au aratat ca varza consumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte antitumorale si anticancerigene. Glucozinolatii, substantele "responsabile" in mare masura de efectele anticancerigene ale verzei, sunt partial distrusi de fierberea scurta si de procesul de fermentare prin care se obtine murarea, si sunt total distrusi prin prepararea indelungata.

Cel mai bine sunt pastrate aceste substante terapeutic active in varza cruda. Varza te protejeaza de cancerul de san, colorectal, plamani, ficat, ovarian, prostata, vezica urinara.

7. Sucul de varza te ajuta sa pierzi in greutate deoarece inhiba conversia zaharului si a carbohidratilor in grasime. Intrucat este saraca in calorii completeaza perfect orice dieta de slabire.

8. Sucul de varza scade colesterolul. Studiile au aratat ca anumiti compusi din varza impiedica transportul colesterolului rau catre vasele de sange si tesuturi. De asemenea, varza impiedica formarea placilor de aterom si sclerozarea peretilor arterelor.

9. Sucul de varza este aliatul anemicilor, contribuind la completarea necesarului de vitamine si minerale necesare in astfel de cazuri.

10. Sucul de varza contine magneziu, potasiu, calciu, toate importante pentru productia de hormoni, reglarea batailor inimii, scaderea tensiunii arteriale, precum si pentru dezvoltarea oaselor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu