Varza Kale este leguma momentului în Statele Unite ale
Americii, dar prea puțin cunoscută pentru români. Leguma conține mai
multă vitamina C decât o portocală, iar unul dintre marile sale
beneficii pentru sănătate este prevenirea cancerului, după cum susțin
mai multe studii de specialitate.
De asemenea, multitudinea de nutrienți din varza Kale consolidează
sistemul imunitar și previne conversia anumitor leziuni în celule
canceroase. Așadar, superalimentul poate preveni apariția celor mai
frecvente tipuri de cancer: bucal, colorectal, mamar, de prostată, de
rinichi sau cancer esofagian.
Proprietățile anticancer ale legumei se datorează în mare parte celor
doi compuși activi din compoziția sa - indol-3-carbinol, care stimuleaza
sănătatea ADN-ului și care încetinește procesul de înmulțire al
celulelor canceroase, arată un studiu al cercetătorilor chinezi.
Varza Kale conţine: vitamina K, vitamina C, vitamina B,vitamina E
vitamina A, fier (mai mult decât carnea de vită), calciu, luteină,
magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine, e
foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă
absorbţia de iod în organism.
Consumată regulat, varza Kale, întăreşte sistemul imunitar, protejează
organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de
zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului,
protejează împotriva tumorilor şi screlozei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu