Pe vremea bunicilor, radacinile de papadie erau prajite si amestecate cu apa, pentru a rezulta un fel de ceai. Insa efectele acestei bauturi au aratat ca papadia poate fi considerata noua cafea bio. Astazi, cafeaua din radacina de papadie este la mare cautare. Pana si nutritionistii o consuma in locul cafelei clasice.
In comert se gasesc deja produse de acest gen, iar cele mai frecvente sortimente de cafea din papadie includ radacina de cicoare, sfecla de zahar, secara si orz.
Cafeaua din papadie nu contine cafeina, insa are gust si aspect
oarecum similare cu cafeaua normala. Gustul cafelei de papadie este mai
putin acid si amar si aduce, in schimb, o dulceata provenita din
radacina de cicoare, scrie HuffingtonPost. Cafeaua din radacini prajite
de papadie confera toate beneficiile specifice unei plante.
Potrivit specialistilor, papadia este bogata in fitonutrienti,
vitamine si minerale, are doar 25 de calorii la 150 de grame si contine
minerale esentiale precum calciul, fierul, potasiul si zincul. Aceste
substante contribuie la mentinerea energiei si a proceselor cognitive,
ajutand in acelasi timp concentrarea. Este, asadar, benefica pentru
persoanele care lucreaza la birou si au multe task-uri de rezolvat
intr-un timp scurt.
Radacina prajita de papadie contine probiotice, care sustin dezvoltarea bacteriilor bune din intestine si intaresc sistemul imunitar. Tot radacina prajita de papadie contine numerosi antioxidanti, stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la reducerea inflamatiilor din corp
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu