Adesea subestimată, hepatita este o boală care afectează din ce în ce
mai multă populație din întreaga lume. Studiile confirmă un număr
alarmant de peste 500 de milioane de persoane la nivel global care
suferă de una dintre formele de hepatită. În plus, hepatitele virale
sunt răspunzătoare de moartea a aproximativ 1 milion de oameni în
fiecare an, în întreaga lume.
Regimul alimentar strict şi reducerea, chiar stoparea consumului de alcool te pot scăpa de complicaţii nedorite.
Grepfrut
Bogată în vitamina C și antioxidanți, grepfruitul are un rol important în detoxificarea ficatului. Un pahar mic de suc de grepfruit contribuie la creșterea producției de enzime, acestea curățând ficatul de toxine și ținând la distanță agenții cancerigeni. De asemenea, grepfruitul poate înlocui cu uşurinţă cafeaua de dimineaţă până când ficatul tău este vindecat.
Legumele crucifere
Varza, rucola, broccoli, gulia, toate aceste alimente ar trebui consumate zilnic de către persoanele care îşi doresc ca ficatul lor să se regenereze. În plus, ele ajută ficatul să cureţe organismul de toxine.
Usturoiul
Deşi cei mai mulţi dintre noi ne ferim de acest aliment din cauza mirosului neplăcut cu care ne procopsim după consumarea lui, o cantitate mică de usturoi are proprietatea de a activa enzimele hepatice, care ajută organismul la eliminarea toxinelor. De aceea este recomandat pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice să consume cât mai des usturoi.
Nucile
Datorită miezului lor care este o uzină de substanţe benefice - conţinând: apă (3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), substanţe proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte şi ouă), săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P - nucile sunt un aliat de nădejde pentru tratarea mai multor afecţiuni, printre acestea fiind și cele ale ficatului. Fructele oleaginoase favorizează detoxificarea ficatului și sprijină funcţiile hepatice.
Consumarea acestor alimente trebuie să fie însoţită de respectarea unor reguli esențiale, precum renunţarea la alcool şi evitarea consumului de zahăr şi grăsimi în exces. De asemenea, riscul îmbolnăvirii poate fi redus semnificativ printr-o atenție deosebită acordată igienei și evitând consumul de apă din surse nesigure.
Regimul alimentar strict şi reducerea, chiar stoparea consumului de alcool te pot scăpa de complicaţii nedorite.
Grepfrut
Bogată în vitamina C și antioxidanți, grepfruitul are un rol important în detoxificarea ficatului. Un pahar mic de suc de grepfruit contribuie la creșterea producției de enzime, acestea curățând ficatul de toxine și ținând la distanță agenții cancerigeni. De asemenea, grepfruitul poate înlocui cu uşurinţă cafeaua de dimineaţă până când ficatul tău este vindecat.
Legumele crucifere
Varza, rucola, broccoli, gulia, toate aceste alimente ar trebui consumate zilnic de către persoanele care îşi doresc ca ficatul lor să se regenereze. În plus, ele ajută ficatul să cureţe organismul de toxine.
Usturoiul
Deşi cei mai mulţi dintre noi ne ferim de acest aliment din cauza mirosului neplăcut cu care ne procopsim după consumarea lui, o cantitate mică de usturoi are proprietatea de a activa enzimele hepatice, care ajută organismul la eliminarea toxinelor. De aceea este recomandat pentru persoanele care suferă de afecțiuni hepatice să consume cât mai des usturoi.
Nucile
Datorită miezului lor care este o uzină de substanţe benefice - conţinând: apă (3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), substanţe proteice (12-25%) din grupa globulinelor (de natura celor din lapte şi ouă), săruri minerale (nuca este fructul cel mai bogat în cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E, F, P - nucile sunt un aliat de nădejde pentru tratarea mai multor afecţiuni, printre acestea fiind și cele ale ficatului. Fructele oleaginoase favorizează detoxificarea ficatului și sprijină funcţiile hepatice.
Consumarea acestor alimente trebuie să fie însoţită de respectarea unor reguli esențiale, precum renunţarea la alcool şi evitarea consumului de zahăr şi grăsimi în exces. De asemenea, riscul îmbolnăvirii poate fi redus semnificativ printr-o atenție deosebită acordată igienei și evitând consumul de apă din surse nesigure.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu