Ceaiul de usturoi se folosește încă din Grecia Antică pentru
fortifierea organismului și pentru ameliorarea stării de sănătate, în
general. Mai mult, ceaiul de usturoi oferă putere și vitalitate.
Iată, așadar, câteva dintre beneficiile consumului de ceai de usturoi:
- Te ajută să pierzi în greutate încetul cu încetul prin topirea
excesului de grăsime, ceaiul de usturoi fiind un excelent depurativ
pentru organism;
- Ceaiul de usturoi are grijă de sănătatea inimii - el reglează
circulația sanguină, scade colesterolul rău, dilată vasele de sânge și
previne arterioscleroza;
- O singură cană din acest ceai consumat zilnic îți furnizează toate
vitaminele de care ai nevoie - A, B1, B2 și C, precum și o mare
cantitate de antioxidanți, care protejează vederea, pielea și care
previn îmbătrânirea prematură;
- Usturoiul este un excelent antibiotic natural - previne răcelile, vindecă infecțiile și întărește sistemul imunitar.
Mod de preparare
Ai nevoie de: un cățel de usturoi, 200 ml de apă, ghimbir ras (3 grame), o lingură de suc de lămâie și o lingură de miere.
Pune apa la fiert și de îndată ce a dat în clocot adaugă usturoiul
(tăiat bucățele) și ghimbirul ras. Fierbe infuzia timp de 15-20 de
minute, apoi lasă la infuzat vreme de 10 minute. Filtrează conținutul,
apoi adaugă mierea și sucul de lămâie.
Bea acest ceai în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu