Mierea de rapita este de culoare galben-alburie, si se
gaseste sub forma cristalizata, consistenta ei amintind de serbet.
Mierea de rapita contine hidrati de carbon, calciu, fier, fosfor,
potasiu, sodiu, celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii,
vitaminele A, B1,B2, C, niacin, beta-caroten.
Proprietatile terapeutice ale mierii de rapita:
-
contine coenzima Q3, care este un potentator al mecanismeleor
energetice infracelulare si are rolul de a preveni procesele
degenerative specifice varstei a treia. Este indicata in tratarea
osteoporozei.
- ajuta la refacerea si mentinerea elasticitatii
peretilor vaselor de sange, din acest motiv fiind recomandata in bolile
vasculare.
- stimuleaza si imbunatateste functia pancreatica si pe cea a splinei.
- protejeaza ficatul si stimuleaza buna functionare a lui.
- ajuta la scaderea colesterolului din sange.
- ajuta in tratarea afectiunilor rinichilor.
- are efecte benefice in vindecarea afectiunilor respiratorii, dar si in raceala si gripa.
- reda stralucirea tenului si ajuta la regenerarea lui; este un bun emolient si poate fi folosita si ca masca faciala.
- are efecte uimitoare in tratarea aftelor bucale si a ulcerelor varicoase.
- adjuvant in terapia cancerului.
- tulburari ale somnului si insomnii.
- afectiuni reumatice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu