Top 5 alimente anti-cancer: broccoli
Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer, arată studii recente. Aşadar, limitează consumul de carne şi adaugă în dietă următoarele alimente-minune!
Toate legumele crucifere (varza, conopida etc.) sunt alimente care previn cancerul de prostată, de sân, pulmonar și de colon.
Totuși, broccoli excelează la capitolul prevenire, datorită
conținutului bogat de vitamina C și E, precum și minerale, cum ar fi
calciu și fier.
Pentru ca leguma să-și păstreze intacte toate proprietățile, îți
recomandăm să gătești leguma la abur, nu mai mult de 10 minute.
Top 5 alimente anti-cancer: curcuma
Curcuma este un condiment cu proprietăți anti-cancer, mai exact
rădăcina, ale cărei componente anti-cancer inhibă dezvoltarea tumorilor.
În plus, curcuma este foarte utilă pentru persoanele care se află sub
tratament pentru canceer, întrucât rădăcina minimizează efectele
secundare ale medicamentelor.
Totodată, curcuma conține curcumină, un compus antiinflamator care
ameliorează în mod vizibil calitatea vieții persoanelor care suferă de
dureri, reumatism, fibromialgie, oboseală cronică etc.
Top 5 alimente anti-cancer: ceai verde
Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de
instalarea cancerului. În plus, este un puternic detoxifiant, activând
enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor. Ceaiul
verde este bogat în polifenoli care au o putere antioxidantă de 100 de
ori mai mare decât vitamina C.
Se recomandă să faci ceaiul prin infuzarea a două linguriţe de frunze,
timp de cinci minute. Ceaiul trebuie băut în cel mult jumătate de oră
după preparare.
Top 5 alimente anti-cancer: sfecla
Sfecla roşie este una dintre legumele cu cea mai mare putere
antioxidantă, luptând împotriva radicalilor liberi (poluare, chimicale,
radiaţii), care îmbătrânesc celulele corpului înainte de vreme.
Cel mai important antioxidant din sfeclă este substanţa care-i dă
culoarea roşie, betacianina, şi care creşte capacitatea sângelui de a
transporta oxigen la celule. Betacianina are rol în prevenirea
cancerului de stomac şi de colon. Consumă 900 g de sfeclă roşie pe zi,
atât ca terapie, cât şi pentru prevenire.
Top 5 alimente anti-cancer: strugurii
În struguri (vin, must), afine şi mure se găseşte un antioxidant de
cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic
decât vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi
are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase. De
asemenea, stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor.
Dacă nu ai posibilitatea să mănânci struguri, medicii îţi recomandă să bei câte un pahar cu vin roşu pe zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu