Pages - Menu

Alimente care devin toxice daca sunt reincalzite

In weeekend, multe dintre noi obisnuiesc sa gateasca pentru saptamana viitoare. Insa, unele alimente, daca sunt reincalzite, nu doar ca isi pierd din calitatile nutritionale, dar pot deveni si toxice.

1. Ciupercile

Cel mai bine este sa le consumi de indata ce le-ai gatit sau daca iti mai ramane o portie pentru a doua zi, mananc-o rece. Cand sunt reincalzite, ciupercile pot deveni periculoase pentru sistemul digestiv, intrucat apar niste modificari in structura unor proteine din compozitia lor.

2. Carnea de pui

Acelasi lucru se intampla si in cazul carnii de pui, motiv pentru care este indicat sa nu o consumi reincalzita. In cazul in care nu poti evita acest lucru, cel mai bine este sa o incalzesti la o temperatura joasa mai multe minute, decat repede dar la o temperatura ridicata.

3. Cartofii

Pe langa faptul ca isi pierd din calitatile nutritive cand sunt reincalzitii, cartofii devin si toxici pentru organism.

4. Spanacul

Spanacul este o leguma care contine nitrat intr-o cantitate destul de mare. Daca este reincalzit cateva zile la rand, spanacul devine un potential carcinogen, din cauza ca nitratul din compozitia lui se transforma in nitrit, o substanta periculoasa pentru corp.

5. Sfecla rosie

La fel ca spanacul, si sfecla rosie poate creste riscul aparitiei cancerului, daca este reincalzita. Daca vrei sa reduci la minimum acest risc si sa beneficiezi de efectele pozitive ale sfeclei rosii, cel mai bine este sa o consumi in stare cruda.

6.Telina si morcovul

Telina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie intotdeauna scoasa din supe dupa ce a fost gatita, impreuna cu morcovii, sau trebuie mancate proaspat preparate. De asemenea, aceste doua legume contin nitrati. Puteti reincalzi supa daca scoateti din ea telina si morcovii.

7. Oua

Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mancare in care sunt implicate oua fierte sau prajite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu