Vinetele, legumele verii, sunt o sursa bogata de fibre, vitamine (acid folic, complexul A si C) si minerale (potasiu, magneziu, calciu si fier) esentiale pentru organism.
Acestea trebuie incluse in meniul tau estival cat mai des posibil, caci
au numeroase beneficii pentru sanatate si te proteaja de boli.
Iata cele mai importante proprietati ale vinetelor:
1. Detoxifiant puternic
Vinetele contin foarte multa apa, de aceea sunt considerate
diuretice puternice. Pentru o detoxifiere eficienta, iti poti prepara un
ceai din vinete, pe care il poti prepara acasa. Taie o vanata cubulete
si pune-o la fiert 10 minute. Consuma acest ceai de cel putin trei ori
pe zi, timp de trei saptamani.
2. Inamicul kilogramelor
Vinetele sunt un aliat de nadajde in curele de slabire, tocmai prin
faptul ca ele contin 94% apa si foarte multe fibre. Aceste legume
minune au, de asemenea, ofera rapid senzatia de satietate, de aceea nu
vei simti nevoia de gustari suplimentare.
3. Protejeaza creierul
Vinetele contin nasunin, un fitonutrient care ajuta la protejarea
lipidelor din membranele celulelor creierului de radicalii liberi. In
plus, vitamina B regasita in vinete te ajuta sa faci fata stresului si
iti confera o stare psihica mai buna. O cura cu vinete te va scapa de
insomnii si de starile de nervozitate pe care le resimti.
4. Ajuta sistemul digestiv
Continutul mare de fibre inseamna un tract digestiv sanatos, fara
probleme cu constipatia sau cu balonarea. Consumul regulat de vinete,
fie sub forma de salata, pe gratar sau in mancare, te protejeaza de
cancerul de colon.
5. Tin sub control diabetul
Diabeticii se pot bucura de gustul minunat al acestei legume, care
contine numai 4 grame de zahar la o cantitate de 100 de grame. In plus,
sunt bogate in carbohidrati solubili si fibre care te ajuta sa tii sub
control diabetul zaharat de tip 2.
6. Te apara de bolile cardiovasculare
Printre alte beneficii pe care le are aceasta leguma hranitoare de sezon se numara si protejarea sistemului cardiovascular. Studiile au aratat ca sucul provenit de la vanata micsoreaza cantitatea de colesterol rau LDL. Pentru a te putea bucura de aceste beneficii trebuie sa nu gatesti vanata in ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu