Uleiul de masline este folosit din antichitate, fiind
atat aliment, cat si medicament. Cu un continut de acid oleic 55 - 83%,
acid linoleic 4 - 21%, acid linolenic 1%, acid palmitic 10,5% si acid
stearic 2,6% acest produs are numeroase beneficii. Culoarea uleiului de masline
difera de la o zona la alta, de la un tip de ulei la altul si nu
dovedeste calitatea uleiului. Uleiul de masline poate sa avea tente
verzi (daca contine mai multa clorofila ) sau galbene aurii (pentru
uleiul cu continut mai mare de caroten).
Beneficii pentru piele
Uleiul
de masline este hidratant si de regenerator al pielii, deci este
perfect pentru orice tip de crema dar mai ales pentru formularile pentru
ingrijire pre sau post expunere soalara.
Este usor absorbit de
piele, asa ca va oferi hidratare rapida si va oferi proprietati ocluzive
reducand astfel pierderea de apa transepidermica. Are proprietati
anti-inflamatorii excelente, fiind foarte bun pentru persoanele cu
pielea inrosita.
Continutul de scualen mimeaza sebumul natural
si ofere maxima hidratare si putere de absorbtie. Vitamina E ofera
proprietati de catifelare si ajuta in intarzierea rancezirii uleiului.
Si este un excelent umectant: atrage apa din atmosfera in piele!
Exista
unele dovezi ca uleiul de masline poate fi in detrimentul pielii
predispuse la acnee, datorita raportului mare de acid oleic, care ar
putea inmultii bacteriile care cauzeaza acnee (P. acnes). Totodata
calitatile ocluzive ale uleiului de masline sunt excelente pielii uscate
dar nu sunt recomandate tenului predispus la acnee.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu