Pages - Menu

Alimentele care combat efectele imbatranirii premature

Pe masura ce inaintam in varsta, genele noastre semnaleaza organismului sa reduca productia de hormoni, care pot lasa pielea mai subtire si mai putin elastica, ducand la aparitia ridurilor. Cu toate acestea, exista o serie de factori care pot contribui la ridarea pielii. Acestia includ expunerea la soare in exces, fumatul si expresiile faciale - precum incretirea fruntii cand este soare - care pot contribui la ridare.

Fiecare dintre aceste actiuni suplimentare deterioreaza fibrele de colagen din piele si o usuca. De aceea, pentru a trata ridurile, in primul rand este nevoie de o restaurare a umiditatii pielii. Pe langa cremele si serurile antirid folosite cu regularitate, putem aplica pe piele ulei de ricin, care poate ajuta la hidratarea pielii. De asemenea si aplicatiile cu ulei de masline sau miere sunt foarte bune pentru refacerea pielii, hidratare si hranire.

Prevenire prin nutritie

Alimentatia sanatoasa este o modalitate de a preveni aparitia ridurilor sau de reduce aspectul lor. Iata alimentele care combat efectele imbatranirii premature:

1. Fructele si legumele colorate.
Antioxidantii din legume si fructe colorate, cum ar fi frunzele verzi, rosiile, afinele si morcovii, ajuta la stoparea moleculelor instabile care deterioreaza celulelor sanatoase. Nu putem simti atunci cand celulele sunt deteriorate sau moarte, dar putem sa vedem semnele de imbatranire, cum ar fi ridurile. Consumati cinci pana la noua portii de fructe si legume pe zi.

2. Cerealele integrale.
Consumul de cereale integrale bogate in fibre - ovaz, quinoa, orz, grau si orez brun - scade sansa de a dezvolta diabet de tip 2. O dieta sanatoasa, care contine cereale integrale pastreaza, de asemenea, vasele de sange in stare optima. De asemenea, ajuta la detoxifierea organismului, foarte benefica pentru piele. Scopul nostru este de a consuma trei portii de cereale integrale pe zi.

3. Pestele.
Acizii grasi Omega-3 din uleiul de peste ofera multe beneficii anti-imbatranire. Acestia protejeaza inima, reduc riscul de accident vascular cerebral si pot scadea chiar riscul de boala Alzheimer. Ajutati-va organismul cu doua portii pe saptamana de peste gras cum ar fi somonul, pastravul de lac sau tonul. Daca nu mancati peste, puteti utiliza suplimente pe baza de ulei de peste. Acizii grasi Omega 3 au rol important si pentru sanatatea pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu