Ardeii copti isi fac loc pe pizza, in salate de legume, in salata de vinete, in humus, in sosuri pentru carnuri si paste, in sandvisuri si cred ca le-am mai gasi alte cateva intrebuintari delicioase.
Pe cat sunt de buni si crocanti in varianta cruda, pe atat de
aromati devin odata ce sunt inmuiati de caldura focului. Pielita se
desprinde usor si dezveleste bucati delicios afumate de foc din pulpa
lor.
Cine e prevazator, isi face provizii pentru iarna si pune la
congelator sau in borcane, ardei copti intregi sau taiati fasii. Partea
rea e ca pentru asta trebuie sa isi pui cuptorul la bataie, sa ii asezi
frumos in tavi si sa ii pazesti cu sfintenie ca sa nu se arda.
Mai simplu de atat este sa ii coci direct pe flacara de la aragaz.
Ce-i drept, metoda functioneaza perfect daca trebuie sa coci doar 3-4
ardei, dar e mult mai rapida si mai eficienta pentru ca poti controla
mai bine cat de tare sunt copti.
1. Foloseste arzatorul potrivit de la aragaz in functie de marimea
ardeiului. Deschide-l cu flacara mare. Aseaza ardeiul direct pe flacara.
2. Lasa ardeiul sa se coaca si sa se rumeneasca bine pe o parte
inaine sa il intorci. De obicei e nevoie de 3-4 miscari si de doar
cateva minute ca sa fie gata.
3. Pune ardeii copti intr-un vas acoperit sau intr-o punga de
plastic cu fermoar, astfel incat aburii fierbinti sa actioneze. Cand se
racesc vei putea sa cureti usor pielita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu