Iată, așadar, care sunt cele mai sănătioase uleiuri pentru prăjit!
Ulei de arahide
Este bogat în grăsimi bune (mononesaturate și polinesaturate) și are un
termen de valabilitate mai lung decât alte uleiuri pentru gătit. Uleiul
de arahide are un punct de încălzire mai ridicat și nu absoarbe sau
transferă aroma alimentelor.
Ulei de floarea-soarelui
Pentru prăjire, îți recomandăm să alegi un ulei de floarea-soarelui
bogat în acid oleic, aceste sortimente având un conținut ridicat de
grăsimi bune mononesaturate și nu grăsimi trans nocive.
Totodată, uleiul de floarea-soarelui are o aromă ușoară, conține vitamina E și rezistă la temperaturi mari.
Ulei de soia
Acest ulei presat la rece din boabele de soia are un punct de ardere
extrem de ridicat, având o aromă ușoară și o textură netedă. El conține o
combinație unică de grăsimi și acizi esențiali - lectină, Omega 3,
Omega 6 și acid linoleic.
Ulei de canola
Rapița este o plantă care face parte din familia varzei şi a
mustarului, uleiul de rapiță fiind cunoscut şi sub denumirea de ulei de
canola. Trebuie menţionat însă că uleiul de canola este un derivat al
uleiului de rapiță.
Astfel, uleiul de canola este compus 100% din grăsimi (7% săturate, 63%
mononesaturate, 28% polinesaturate), având 884 de calorii la 100 g.
Acesta nu conţine carbohidraţi, proteine, fibre sau zaharuri, ci doar
vitaminele K şi E. Are o aromă neutră, fiind foarte potrivit pentru
gătit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu