Unor fumatori le este imposibil
sa se lase de acest viciu care le pune viata in pericol, insa
specialistii recomanda consumul anumitor alimente care ii pot ajuta sa
elimine substantele nocive din organism.
Printre cele mai eficiente sunt ceapa, usturoiul, ghimbirul si turmericul (curcuma).
Curcuma cu efect antibacterian,
antiviral si anticancerigen contine, de asemenea o mare varietate de
acizi grasi omega-3 si este recomandata pentru fumatori si nu numai, sa
se consume zi de zi.
Ingredientele amestecului care va va
curata plamanii: 1 kilogram de ceapa, 1 litru de apa, 250 de grame de
zahar brun, 2 linguri de turmeric, 1 radacina de ghimbir decojita (de
marime mica).
Mod de preparare: Se adauga zaharul si
apa intr-o cratita si se amesteca pana cand se topeste zaharul. Se
adauga ceapa tocata, ghimbirul si turmericul. Se aduce apa la
temperatura de fierbere, apoi se reduce focul si se fierbe pana cand
lichidul este redus pana la jumatate din cantitatea initiala. Se
strecoara amestecul si se toarna intr-un borcan de sticla cu capac. Se
pastreaza in frigider. Se vor administra doua linguri dimineata inainte
de micul dejun si doua linguri seara inainte de cina.
Despre nicotina
Nicotina este un alcaloid pirolidinic identificat în Nicotiana tabacum,
fam. Solanaceae, ce reprezintă aproximativ 0.6-3.0% din greutatea
uscată de tutun. Era folosita in trecut ca si insecticid, iar in
prezent,sunt utilizati pe scara larga analogii de nicotină, cum ar fi
imidacloprid.
În concentrații mici (aproximativ 1 mg
de nicotina absorbită), substanță acționează ca un stimulent la mamifere
și este principalul factor responsabil pentru dependență. Potrivit American Heart Association,
dependența de nicotină a fost istoric, una dintre cele mai grele, în
timp ce caracteristicile farmacologice si comportamentale care determină
dependența de tutun sunt similare cu cele ale dependenței de heroină și
cocaină. Conținutul de nicotină din țigări a crescut încet de-a lungul
anilor, iar un studiu a constatat că a existat o creștere medie de 1,6%
pe an între anii 1998 și 2005. Acest lucru a fost constatat pentru toate
categoriile de piață importante de țigări.
Cercetări în 2011 au descoperit că nicotina inhibă modificarea
enzim-cromatinei (clasa I și II histon deacetilaze), care crește
capacitatea cocainei de a provoca dependență.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu