Măslinele conţin, în cea mai mare parte fier, calciu, dar şi vitamina
E, fibre şi cupru. Consumate în salate, măslinele sunt un bun
energizant, normalizează valoarea colesterolului şi sunt perfecte pentru
persoanele în vârstă, predispuse infarctului şi bolilor
cardiovasculare.
Însă, te-ai întrebat vreodată, care măsline sunt mai sănătoase, cele
negre sau cele verzi sau care este diferența între cele două tipuri?
Iată câteva răspunsuri!
Cum alegi măslinele - măsline verzi sau negre?
Măslinele verzi sunt, de fapt, varianta necoaptă a măslinelor negre.
Pentru că sunt culese înainte de a se coace, ele conțin o substanță
numit oleuropein, care le conferă gustul ușor amărui.
Măslinele negre sunt cele coapte. O măslina verde, de dimensiuni medii,
având 3 grame, conțineaproximativ 3 calorii și 0,3 grame de grăsime, în
timp ce o măslină neagră de aceleași dimensiuni conține 7 calorii și 1
gram de grăsime.
Cum alegi măslinele - la borcan, în ulei
Negre sau verzi, măslinele îmbuteliate în sticle conţinând şi ulei pot
să conţină fiecare câte 25 de calorii. Totuşi, nu ar trebui să te
sperii: grăsimea din măsline este monosaturata, deci sănătoasă şi
benefică sistemului cardiac.
Cum alegi măslinele - la cutie sau vrac
Dacă alegem măsline la cutie, trebuie să citim cu atenţie eticheta.
Dacă am cumpărat măsline vrac, trebuie să le spălăm şi să le fierbem
cinci minute, pentru a elimina excesul de sare. Apoi, punem măslinele în
borcane, presărând bucăţele de lămâie printre ele, iar deasupra turnăm
ulei de măsline. Recipientele cu măsline le păstrăm în frigider. Fie că
le vom întrebuinţa la prepararea unei salate, fie pentru aperitive sau
pentru mâncare, măslinele nu trebuie să fie prea sărate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu