Pages - Menu

Cum alegi maslinele - masline verzi sau negre

Măslinul a reprezentat dintotdeauna un simbol al sănătății și un aliment-vedetă, ideal pentru consumul lar, dar și pentru vegetarieni sau persoanele care țin post.

Măslinele conţin, în cea mai mare parte fier, calciu, dar şi vitamina E, fibre şi cupru. Consumate în salate, măslinele sunt un bun energizant, normalizează valoarea colesterolului şi sunt perfecte pentru persoanele în vârstă, predispuse infarctului şi bolilor cardiovasculare.
Însă, te-ai întrebat vreodată, care măsline sunt mai sănătoase, cele negre sau cele verzi sau care este diferența între cele două tipuri? Iată câteva răspunsuri!

Cum alegi măslinele - măsline verzi sau negre?

Măslinele verzi sunt, de fapt, varianta necoaptă a măslinelor negre. Pentru că sunt culese înainte de a se coace, ele conțin o substanță numit oleuropein, care le conferă gustul ușor amărui.
Măslinele negre sunt cele coapte. O măslina verde, de dimensiuni medii, având 3 grame, conțineaproximativ 3 calorii și 0,3 grame de grăsime, în timp ce o măslină neagră de aceleași dimensiuni conține 7 calorii și 1 gram de grăsime.

Cum alegi măslinele - la borcan, în ulei

Negre sau verzi, măslinele îmbuteliate în sticle conţinând şi ulei pot să conţină fiecare câte 25 de calorii. Totuşi, nu ar trebui să te sperii: grăsimea din măsline este monosaturata, deci sănătoasă şi benefică sistemului cardiac.

Cum alegi măslinele - la cutie sau vrac

Dacă alegem măsline la cutie, trebuie să citim cu atenţie eticheta. Dacă am cumpărat măsline vrac, trebuie să le spălăm şi să le fierbem cinci minute, pentru a elimina excesul de sare. Apoi, punem măslinele în borcane, presărând bucăţele de lămâie printre ele, iar deasupra turnăm ulei de măsline. Recipientele cu măsline le păstrăm în frigider. Fie că le vom întrebuinţa la prepararea unei salate, fie pentru aperitive sau pentru mâncare, măslinele nu trebuie să fie prea sărate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu