Multă lume spune despre ea că
este o plantă miraculoasă. Gelul care se obține din frunzele sale
prezintă multiple beneficii pentru sănătate. Utilizările sale legendare
au fost transmise de-a lungul timpului, fiind consolidate prin inovație
științifică și secole de experiență.
Această plantă conţine peste 75 de
factori nutritivi și peste 200 de ingrediente active esenţiale: 20
minerale (printre care calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, mangan,
magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, zinc), 18 aminoacizi și 12 vitamine
(A, B1, B2, PP, acid pantotenic, B6, B8, acid folic, B12, C, D, E).
Toţi aceşti nutrienţi ajută la menţinerea greutăţii corporale în
limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul
zilnic de energie.
Sucul obținut din această plantă se
consumă timp de 7 zile, câte 1 linguriţă de 3 ori/zi, înainte de masă,
apoi, 2 săptămâni câte 1 lingură de 3 ori/zi, pentru a activa şi stimula
fluxul sanguin şi limfatic, funcţiile rinichilor, ale ficatului şi ale
vezicii biliare, pentru reglarea sistemul imunitar şi a tractului
digestiv. Acesta se poate procura din farmacii, dar poate fi preparat şi
acasă, cu condiţia să respectăm colectarea şi prepararea corectă a
acestei plante.
Se recomandă frunzele mature, cele mai de jos, care se dau prin tocător pentru a obţine sucul miraculos.
Înainte a afla alte detalii interesante despre utilizarea ei, să îi zicem numele: ALOE VERA.
Aloe conţine un complex de substanţe
binefăcătoare, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un
lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei, care este
folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare.
Gelul de aloe are proprietăţi
antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind
indicat în tratamentul eczemelor, dermatitei, ulceraţiilor,
psoriazisului, arsurilor solare, acneei, fisurilor anale, hemoroizilor,
reumatismlui, poliartritei reumatoidă, constipaţiei, hipo şi
hiperglicemiei, gastritei, hepatitei A, B,C, rinitelor alergice,
cistitelor, oboselii, insomniilor.
Gelurile de aloe sunt obţinute prin
presarea frunzelor proaspete, sucul translucid şi sălciu extras din
partea cărnoasă fiind conservat apoi prin pasteurizare sau prin
adăugarea de conservanţi
Pentru a păstra sucul de Aloe Vera un
timp mai îndelungat este necesar să fie conservat cu ajutorul spirtului
medicinal, în proporţie de 8:2 şi se se păstrează în frigider, la o
temperatură nu mai mare de 15 grade.
Datorită proprietăţilor sale
antiinflamatoare, antifungice, vindecătoare şi de răcorire a zonei pe
care este aplicată, aloe vera este foarte utilă în tratarea pielii şi a
problemelor acesteia, fiind prezentă în majoritatea cremelor, loțiunilor
şi a gelurilor din industria cosmetică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu