Ca și în cazul altor afecțiuni, farmacia verde a naturii oferă
numeroase leacuri mănăstirești pentru diabet. Iată câteva dintre ele!
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - brusturele
Aceste buruieni, ignorate de cei mai mulți dintre noi, sunt adevărate medicamente naturale care pot ameliora mai multe boli.
Proprietățile vindecătoare ale brusturelui sunt cunoscute din vremuri
străvechi. Este indicat celor care suferă de diabet, deoarece are rolul
de a reduce producerea de glucoză la nivel hepatic, echilibrând în
același timp concentraţia de insulină.
Rădăcina de brusture se spală, se curăță și se taie în bucăți cât mai
mici. Se iau aproximativ 50 g de rădăcină, peste care se adaugă 250 ml
de alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă la macerat 15 zile și se
agită în fiecare zi. Se strecoară și se depozitează la rece, în
recipiente mici, închise la culoare. Se ia zilnic câte o linguriță
amestecată cu o ceașcă de apă
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - infuzia de teci de fasole
Ceaiul de teci de fasole este renumit în tratarea diabetului și pentru scăderea glicemiei.
Se realizează un decoct din 1 lingură de teci la o cană de apă; se beau
2-3 căni pe zi. Pentru extracție dublă: 4 linguri de plantă se lasă la
macerat, peste noapte, într-un litru de apă, apoi se fierbe până scade
la jumatate și se consumă în decursul unei zile.
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - ceai de afin
Ceaiul de afin nu poate lipsi din nicio dietă a diabeticilor. Se
prepară astfel: o lingură de frunze mărunţite se pune în 250 ml apă
clocotită. Se acoperă 15 minute şi se strecoară. Se consumă 2-4 căni pe
zi.
Se mai poate folosi şi sub formă de macerat: se pun două linguriţe de
plantă măcinată cu râşnită de cafea în 250 ml apă, pentru 12 ore, apoi
se strecoară. Se poate lua chiar praful care se obţine din frunze
uscate, care se ţine sub limba câteva minute, apoi se înghite. Se poate
face acest lucru de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese. Se
poate adaugă acest praf în ciorbe sau mâncăruri.
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - ceai de frunze de dafin, salvie, coada-calului, gălbenele, flori mici, cimbrişor
Se fierbe o linguriţă de amestec la o cană cu apă timp de 3 minute. Se
consumă zilnic trei căni, câte una înaintea fiecărei mese principale cu o
jumătate de ora.
Leacuri pentru diabet de la mănăstiri - ovăz
Un pahar (200 ml) de ovăz nedecorticat se clăteşte cu apă rece, se
toarnă într-un vas cu capac şi se opăreşte cu un litru de apă clocotită.
Se acoperă şi se lasă să infuzeze timp de 12 ore. Se strecoară prin
trei straturi de tifon şi lichidul rezultat se bea în trei reprize, timp
de o zi. Tratamentul durează trei luni, după care se face pauză o lună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu