Consumam nucile pentru ca sunt mai usor de digerat si au doar beneficii.
”Se apropie toamna, am simtit-o cu totii zilele asta. Si cand e
vorba de toamna e vorba de nuci. Insa acum e momentul ideal sa le
consumam, cat sunt inca crude, pline de iod si mai usor de digerat.
Cand vine vorba de fructe oleaginoase stim ca sunt gustarea ideala, satioasa, pline de fibre, minerale si grasimi nesaturate valoroase pentru sanatate. Insa magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, asa ca ne trezim mancand alune, caju, fistic si migdale, iar de nuci uitam cu totul!
Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru ca au concentrate multe
grasimi in structura lor. Grasime inseamna multe calorii dar si mai greu
de digerat, mai ales cand avem o bila lenesa. Cu cat acesti samburi
sunt mai uscati si mai deshidratati “cad” mai greu, asa ca multe
persoane aleg sa-i consume dupa ce ii tin cateva ore in apa. Pentru nuci
exista insa o solutie si mai buna: mancate acum, la sfarsitul verii, au
doar beneficii: sunt crude, pline de apa si de nutrientii pe care orice
planta are interesul sa-i concentreze in seminte pentru a asigura
perpetuarea speciei. Samanta este pentru vegetale ceea ce oul este
pentru lumea animala: esenta vietii.
Nu asteptati ca nucile sa se usuce si sa se rancezeasca prin
camara, faceti de pe acum o cura de minerale si iod, acceleraza
metabolismul, inlatura oboseala si creste performantele fizice si
intelectuale. Un pumn de miez de nuca zilnic…e la indemana oricui.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu