Deosebit de gustoase, aceste fructe ce se găsesc în mai toate grădinile nu sunt doar delicioase, ci şi incredibil de sănătoase.
Dincolo de coaja lor aurie,
perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.
Perele oferă o sursă foarte bună de fibre si sunt, de asemenea, o
sursa buna de vitamina B2, C, E, cupru, și potasiu. Acestea conțin, de
asemenea, o cantitate semnificativă de pectină, care este o fibră
solubilă în apă.
Aceste fructe aduc o mulţime de beneficii organismului şi ajută la tratarea a diferite boli.
Reglează hipertensiunea arterială
Perele conţin anti-oxidanţi şi anti-cancerigen glutation, care ajută
la prevenirea hipertensiunii arteriale și la prevenirea accidentelor
vasculare cerebrale.
Ajută la prevenirea cancerului
Aceste fructe au un conţinut ridicat de vitamina C și un conținut de
cupru, care protejeaza celulele de la daune de radicalii liberi.
Luptă împotriva infecţiilor
Cuprul şi vitamina C au au acţiune antioxidantă care protejează
celulele de nocivitatea radicalilor liberi. Vitamina C stimulează
celulele în lupta împotriva infecţiilor, ucigând bacteriile şi viruşii.
În cazurile de infecţii sau răceli repetate este bine să bei timp de o
săptămână sau două câte un litru de suc sau de nectar de pere. În
filozofia terapiei orientale, perele acţionează benefic asupra
plămânilor care produc energia necesară pentru lupta cu agenţii
patogeni.
Scad nivelul colesterolului
Conținutul ridicat de pectină în pere face ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Luptă împotriva diabetului
Dintre toate fructele, perele au cel mai scăzut indice glicemic, fapt
pentru care sunt indicate persoanelor care suferă de diabet. Aceste
fructe constituie şi desertul ideal pentru persoanele supraponderale,
fiind recomandate celor care doresc să slăbească şi sunt la dietă.
Ajută la tratarea problemelor cu ochii
Pentru sănătatea ochilor, morcovii au o importanţă deosebită, dar nu
uita că şi anumite fructe sunt indicate pentru a ne menţine ochii
sănătoşi. Un studiu oftalmologic atestă faptul că trei porţii de pere
consumate pe zi reduc cu 36% riscul apariţiei degenerescenţei maculare,
care duce la pierderea vederii pentru persoanele în vârstă. Dacă trei
porţii de fructe ţi se par cam multe, atunci poţi consuma bucăţele de
pere cu cereale dimineaţa la micul dejun, în salatele cu verdeaţă sau în
combinaţie cu peştele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu