Calitatile prunelor sunt cunoscute din vremuri
stravechi. In ceea ce priveste beneficiile prunelor trebuie sa stiti ca
au efect energizant, alunga oboseala si regleaza activitatea sistemului nervos. De asemenea, beneficiile prunelor sunt si in ceea ce priveste reglarea tensiunii arteriale. Mai exact, datorita postasiului pe care il au in compozitie, consumul de prune poate asigura buna functionare a inimii.
De asemenea, beneficii ale prunelor sunt si in ceea ce inseamna
curatarea organismului de toxine, prin stimularea tranzitului
intestinal, fiind cunoscute pentru faptul ca pot combate constipatia si
normaizeaza functiile ficatului.
Pe langa vitamina C, prunele mai contin un nivel ridicat de
vitamina A si vitamina K. Prunele au un continut important de
antioxidanti puternici care distrug radicalii liberi. Mai mult, prin
consumul de prune sunt protejati neuronii.
Studiile mai arata faptul ca beneficiile prunelor sunt si in ceea
ce inseamna combaterea artitei reumatoide datorita vitaminei C. Mai
mult, cercetari facute in Japonia au scos la iveala faptul ca prunele ar
putea contine substante ce ajuta organismul sa combata virusii gripali.
Studiile mai arata si alte beneficii ale prunelor. Un alt exemplu
este faptul ca poate bloca evolutia astmului. Resveratrolul din coaja
are efect anti-histaminic si actioneaza ca un calmant sui-generis al
reactiilor alergice, care declanseaza crizele de astm.
Beneficii ale prunelor sunt si in ceea ce inseamna tratarea anemiei
feripriva. Acest lucru se intampla datorita faptului ca prunele contin
cantitati mici de fier organic ce poate fi asimilat de corp.
Printre beneficiile prunelor mai este si faptul ca poate tine
departe si osteoporoza pentru ca sunt foarte bogate in bor organic.
Aceasta substanta joaca un rol foarte important in asimilarea calciului
si in consolidarea sistemului osos. Prunele mai pot avea rol si in
reglarea hormonala la femei, care este legata de aparitia osteoporozei.
Datorita acidului propanoic pe care il contin fibrele insolubile
din prune, acestea ajuta si la scaderea colesterolului „rau“ din sange,
responsabil pentru unele afectiuni ale inimii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu