Majoritatea le aruncam la gunoi, insa semintele de pepene rosu pot fi transformate intr-o gustare de vara sanatoasa. Sunt pline de minerale si grasimi nesaturate, benefice organismului. In China sau Statele Unite, semintele de pepene rosu coapte au devenit deja o obisnuinta.
Cum coacem seminte de pepene rosu
Dupa
ce ati consumat pepenele rosu, adunati semintele, clatiti-le cu apa
rece si asezati-le intr-un singur strat, pe o hartie de copt sau folie
de aluminiu, lasandu-le la uscat. Acest proces dureaza cam doua ore.
Dupa
ce s-au uscat bine, stropiti-le cu putin ulei de masline si un praf de
sare, amestecati-le si dati-le in cuptorul preincalzit. Lasati-le la
copt aproximativ 15 minute, la foc mic, amestecand in tot acest timp,
pentru a evita arderea. Se scot, se lasa la racit si se mananca. Gustul
este usor asemanator cu cel de nuca.
Alte modalitati de a consuma semintele de pepene
O
alta modalitate de a pregati semintele de pepene rosu este stropirea
acestora cu putina zeama proaspata de lime si pudrarea lor cu
scortisoara sau chili, inainte de a le baga in cuptor.
Mai mult,
pot fi adaugate in salate sau poate fi preparat un mix cu alte seminte,
printre care si cele de pepene rosu. Sfatul expertilor ne indreapta si
catre consumul semintelor de pepene rosu in combinatie cu fructe si
legume, intrucat vitamina C din acestea ajuta la absorbtia fierului din
seminte. O ceasca de seminte uscate de pepene asigura 60% din necesarul
zilnic de proteine.
De ce este bine sa consumam seminte de pepene rosu
1. Regleaza tensiunea arteriala.
Semintele regleaza tensiunea arteriala si trateaza bolile de inima, datorita argininei, un aminoacid prezent in acestea.
2. Ajuta sistemul digestiv
Vitamina B din semintele de pepene rosu uscate ajuta sistemul nervos, sistemul digestiv, oferind beneficii si asupra pielii
3. Reduc zaharul din sange
Bogate
in minerale, semintele contin magneziu, mineral care regleaza
metabolismul si reduce nivelul de zahar din sange. O singura ceasca de
seminte de pepene asigura 139% din necesarul zilnic de magneziu. Alte
minerale prezente in semintele de pepene rosu sunt cupru, fosfor, fier,
potasiu, mangan si zinc.
4. Reduc colesterolul
O singura
ceasca cu seminte de pepene rosu contine 51 de grame de grasimi, din
care 11 grame sunt grasimi saturate. Restul sunt grasimi mononesaturate,
polinesaturate si acizi grasi Omega 6.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu