Iată, așadar, o listă a celor mai sănătoase alimente colorate!
Lămâia
O singură lămâie îți asigură necesarul zilnic de vitamina C, crește
nivelul colesterolului bun și întărește simultan oasele și dinții. De
asemenea, anumite substanțe din lămâie ajută la încetinirea creșterii
celulelor canceroase și prezintă proprietăți antiinflamatoare.
Mazărea
Conține o cantitate echilibrată de minerale, vitamine - inclusiv zinc și fier.
Gălbenușul de ou
Conține nutrienți esențiali greu de obținut precum colina, compus care
diminuează riscul de cancer de sân, în timp ce antioxidanții ajută la
prevenirea degenerescenţei maculare și a cataractei.
Fasole neagră
Este ieftină și ușor de gătit. Fasolea neagră este bogată în proteine,
fibre și conține și o cantitate mică de acizi grași Omega-3. Alege
întotdeauna boabele mai închise la culoare deoarece conțin mai mulți
antioxidanți.
Merele
Merele roșii, în special, sunt un izvor de antioxidanți. Astfel,
polifenolii, un tip de antioxidanți ce se regăsesc în mere contribuie la
creșterea duratei de viață și diminuează riscul de a dezvolta diferite
boli de inimă.
Avocado
Este bogat în amino-acizi care contribuie la susținerea sistemului
imunitar și previn diferite tipuri de cancer sau boli de inimă. De
asemenea, avocado este bogat în Vitamina E, un antioxidant extraordinar
pentru piele.
Caise
Sunt fructe bogate în potasiu, fibre, vitamina A, vitamina C,
betacaroten și licopen. Studii recente susțin că acești compuși din
caise previn bolile de ficat, precum și cancerul de ficat.
Migdale
Aceste nuci sunt o sursă bogată de grăsimi mononesaturate, proteine,
vitamine și minerale esențiale. Consumă zilnic un pumn de migdale și vei
ține la distanță bolile de inimă și colesterolul rău.
Zmeura
Despre acidul elagic din zmeură se spune că ar împiedica dezvoltarea
celulelor canceroase, consumul de zmeură fiind recomandat celor care
suferă de colesterol mărit sau boli cardiace.
Broccoli
Această legumă conține cantități impresionante de vitamina K și C și
ajută, astfel, la întărirea oaselor și a dinților. Totodată, consumul
regulat de broccoli este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta
cancer.
Roșii
Roșiile sunt bogate în licopen, un alt antioxidant puternic care
previne afecțiunile vezicii urinare, stomacului, precum și cancerul de
colon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu