Vegetarienii sunt adesea intrebati cum de pot supravietui fara carne. De acum, acestia pot da un raspuns complet fondat stiintific: fasolea. Bine ar fi, insa, sa fie si adevarat.
In incercarea de a gasi alternative la carne in zona vegetalelor, oamenii de stiinta de la Universitatea Minnesota au descoperit ca fasolea e leguma perfecta. Precum carnea, fasolea e foarte bogata in proteine, nutrientul numarul 1 cand vine vorba de a oferi senzatia de satietate.
In
cadrul cercetarii, s-a descoperit ca o masa care are la baza carnea si
una constand in fasole ofera aceeasi senzatie de satietate si tot atat
timp. In plus, o portie de carne de vaca ofera 26 de grame de proteine
si 3 grame de fibre, in timp ce una de fasole 17 grame de proteine si 12 grame de fibre. Ambele au acelasi numar de calorii, se arata intr-un raport publicat de Journal of Food Science.
Proteinele
sunt cruciale in mentinerea muschilor si oaselor, a unui sistem
imunitar sanatos si in prevenirea oboselii. Totusi, acestea nu ar trebui
sa vina doar din carne, cercetatorii sfatuindu-ne sa apelam mai des la
fasole, care poate fi consumata fara probleme si in curele de slabire.Potrivit
acestora, ar trebui sa consumam echivalentul a trei cesti de fasole
gatita in fiecare saptamana. Vom fi feriti de bolile cronice, cum ar fi
obezitatea, cancerul, diabetul si chiar de cele cardiace.
In plus, daca prea multa carne mareste riscul de boli de inima si
atacuri cerebrale, fasolea nu pare sa aiba contraindicatii. Aceasta
este si bogata in fibre, care "calmeaza" apetitul incetinind digestia.
In plus, aceleasi fibre controleaza si nivelul zaharului din sange.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu