Durerea in gat
este una dintre neplacerile sezonului rece, insa nici vara nu suntem
scutiti de astfel de probleme, mai ales atunci cand consumam bauturi
foarte reci. Atunci cand apar primele semne de disconfort la inghitire, trebuie actionat rapid. Iata cateva remedii naturale eficiente pentru tratarea durerilor in gat:
1. Mierea cruda.
Este
unul din remediile pe care bunicii nostri il foloseau foarte des in
afectiunile respiratorii, dar si in alte afectiuni. Si astazi putem
folosi cu succes acest minunat dar al naturii, iar pentru eficienta
maxima este recomandat sa folosim mierea cruda, fie singura, fie in
combinatie cu laptisor de matca pur sau chiar cu polen.
Produsele
apicole au, printre alte proprietati, si o mare actiune antibiotica si
antiinflamatoare, asadar au o putere foarte mare de a combate
infectiile. Spre deosebire de medicamentele alopate, produsele apicole
nu au efecte secundare, ci doar beneficii.
2. Otetul de mere.
Are
si el proprietati antibacteriene. Se poate folosi diluat intr-un pahar
cu apa calda, cu care sa se faca gargara. Atentie! Cand este vorba
despre afectiuni respiratorii sau de simplele dureri in gat, nu se
recomanda apa fierbinte (asa cum sunt obisnuiti multi oameni), nici
ceaiul fierbinte, ci doar calde, pentru a nu spori inflamatia.
3. Scortisoara.
Face
parte si ea din remediile folosite impotriva racelilor inca din cele
mai vechi timpuri. Fie ca o folositi sub forma de pulbere, fie sub forma
de bete, scortisoara va decongestiona caile respiratorii. Puteti face
ceaiuri de musetel sau menta, in care sa adaugati si scortisoara sau,
pentru efecte mai rapide, puteti amesteca un varf de lingurita de praf
de scortisoara intr-o lingura de miere cruda.
4. Ceapa.
Ceapa
are proprietati antiinflamatorii si antibiotice, iar ceaiul din foi de
ceapa combate si durerile in gat. De asemenea, un efect foarte bun il
are si ceapa coapta. Poate ca ceaiul de ceapa nu are tocmai o savoare
foarte placuta si de aceea nu este atat de iubit de copii, insa se poate
indulci cu miere. Nici acesta insa nu se consuma fierbinte. Se lasa sa
se racoreasca, apoi se adauga mierea.
5. Salvia.
Pe
langa aroma sa puternica, salvia are si proprietati antibacteriene si
digestive. Ceaiul de salvie, preparat din frunzele uscate, doua linguri
la o cana de ceai, este un remediu excelent impotriva durerilor de gat,
dar si pentru decongestionarea cailor respiratorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu