Pages - Menu

Remedii naturale eficiente pentru tratarea durerilor in gat

Durerea in gat este una dintre neplacerile sezonului rece, insa nici vara nu suntem scutiti de astfel de probleme, mai ales atunci cand consumam bauturi foarte reci. Atunci cand apar primele semne de disconfort la inghitire, trebuie actionat rapid. Iata cateva remedii naturale eficiente pentru tratarea durerilor in gat:

1. Mierea cruda.
Este unul din remediile pe care bunicii nostri il foloseau foarte des in afectiunile respiratorii, dar si in alte afectiuni. Si astazi putem folosi cu succes acest minunat dar al naturii, iar pentru eficienta maxima este recomandat sa folosim mierea cruda, fie singura, fie in combinatie cu laptisor de matca pur sau chiar cu polen.

Produsele apicole au, printre alte proprietati, si o mare actiune antibiotica si antiinflamatoare, asadar au o putere foarte mare de a combate infectiile. Spre deosebire de medicamentele alopate, produsele apicole nu au efecte secundare, ci doar beneficii.

2. Otetul de mere.
Are si el proprietati antibacteriene. Se poate folosi diluat intr-un pahar cu apa calda, cu care sa se faca gargara. Atentie! Cand este vorba despre afectiuni respiratorii sau de simplele dureri in gat, nu se recomanda apa fierbinte (asa cum sunt obisnuiti multi oameni), nici ceaiul fierbinte, ci doar calde, pentru a nu spori inflamatia.

3. Scortisoara.
Face parte si ea din remediile folosite impotriva racelilor inca din cele mai vechi timpuri. Fie ca o folositi sub forma de pulbere, fie sub forma de bete, scortisoara va decongestiona caile respiratorii. Puteti face ceaiuri de musetel sau menta, in care sa adaugati si scortisoara sau, pentru efecte mai rapide, puteti amesteca un varf de lingurita de praf de scortisoara intr-o lingura de miere cruda.

4. Ceapa.
Ceapa are proprietati antiinflamatorii si antibiotice, iar ceaiul din foi de ceapa combate si durerile in gat. De asemenea, un efect foarte bun il are si ceapa coapta. Poate ca ceaiul de ceapa nu are tocmai o savoare foarte placuta si de aceea nu este atat de iubit de copii, insa se poate indulci cu miere. Nici acesta insa nu se consuma fierbinte. Se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga mierea.


5. Salvia.
Pe langa aroma sa puternica, salvia are si proprietati antibacteriene si digestive. Ceaiul de salvie, preparat din frunzele uscate, doua linguri la o cana de ceai, este un remediu excelent impotriva durerilor de gat, dar si pentru decongestionarea cailor respiratorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu