Sfecla rosie are o mare putere antioxidanta, fiind in mod cert utila in prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerelor. Oamenii de stiinta au scos la iveala acum inca o calitatea extraordinara a sucului de sfecla rosie. Consumul zilnic de suc de sfecla in cazul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca
favorizeaza cresterea cu 13% a fortei musculare. Cercetatorii de la
Universitatea din Washington au realizat un studiu cu 9 participanti.
Rezultatele sunt insa edificatoare si au fost publicate in
prestigioasa revista de specialitate Circulation. Autorii au observat ca
sucul de sfecla rosie ajuta la imbunatatirea fortei musculare in timpul
unor actiuni puternice si rapide, fara niciun efect secundar, fara
cresterea frecventei cardiace sau a tensiunii arteriale, potrivit
adevarul.ro. Acest tratament simplu cu suc de sfecla rosie are un efect
asupra capacitatii musculare similar unui antrenament fizic de 2-3 luni.
Beneficiul este cu atat mai important, cu cat cei care sufera de
insuficienta cardiaca nu au voie sa faca efort fizic intens.
Sfecla rosie este o sursa buna de nitrati naturali (NO3). Or,
nitratii, cand sunt metabolizati in organism, conduc la dilatarea
vaselor de sange, deci la scaderea tensiunii arteriale. Rezultatul: in
timpul efortului, inima consuma mai putin oxigen, ceea ce solicita mai
putin muschii. Observatii similare au fost facute si in cazul
sportivilor. Un studiu publicat in 2015 de cercetatorii de la American
Physiological Society indica faptul ca sportivii trebuie sa bea suc de
sfecla rosie pentru a-si imbunatati performantele fizice.
„Chiar daca acest studiu a fost realizat cu un numar redus de
participanti, rezultatul obtinut, respectiv cresterea fortei musculare
dupa numai 2 ore de la consumul de suc de sfecla, ne face sa credem ca
acest supliment natural poate fi de mare ajutor pentru numerosi pacienti
afectati de suferinte cardiace”, concluzioneaza cercetatorii. Ei
reamintesc ca sucul de sfecla rosie este un tratament accesibil tuturor,
disponibil tot anul si ieftin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu