Unul dintre aceste lucruri este o dieta diversificata, bogata in fructe si legume. Iata cateva alimente minune care nu ar trebui sa iti lipseasca din bucatarie.
1. USTUROIUL
Poate nu miroase bine, insa este extrem de benefic pentru sanatate.
Conform studiilor, usturoiul contine anumite componente care pot stopa
dezvoltarea celulelor cancerigene. In cazul femeilor, usturoiul poate
preveni in primul rand aparitia cancerului de colon. Il poti consuma in
stare naturala sau il poti folosi la supe, sosuri, produse marinate sau
dressing-uri pentru salata.
2. UN AVOCADO CREMOS ESTE INTOTDEAUNA O ALEGERE INSPIRATA
Avocado este o sursa importanta de grasimi sanatoase capabile sa
scada cantitatea de colesterol nesanatos si sa creasca cantitatea de
colesterol bun. Asta inseamna ca este capabil sa scada riscul aparitiei
bolilor de inima, acestea fiind principala cauza de deces in multe tari.
Avocado poate fi foarte usor asortat la orice salata sau il poti folosi
pentru a gati guacamole sau tartar de somon.
3. PUTINA CIOCOLATA?
Secretul este sa alegi ciocolata neagra si sa nu te lasi ispitita
de multitudinea de variante cu lapte. Cu cat este mai mare continutul de
cacao, cu atat mai bine. Expertii recomanda sa consumam numai ciocolata
cu minim 70% continut de cacao. Contine antioxidanti care ne protejeaza
de tot felul de probleme de sanatate, inclusiv probleme cu inima.
Cateva tablete pe zi sunt suficiente.
4. O MANA DE NUCI SAU MIGDALE = TOT CE ITI TREBUIE PENTRU O GUSTARE SANATOASA
Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar contin si cantitati
importante de antioxidanti. Antioxidantii lupta cu radicalii liberi care
grabesc imbatranirea prematura si maresc riscul de aparitie a
cancerului. Ultimele cercetari au aratat ca nucile, alunele si migdalele
ajuta la scaderea nivelului de colesterol si te ajuta sa iti pastrezi
silueta.
5. O ROSIE MARE SI ZEMOASA
Rosiile contin cantitati importante de licopen, un antioxidant
foarte puternic in lupta cu celulele canceroase. Rosiile mai contin
vitamina C, care ajuta la cresterea imunitatii. Rosiile pot fi consumate
atat crude cat si ca ingredient in diverse mancaruri si sosuri. Cu cat
mananci mai multe, cu atat vei fi mai sanatoasa.
6. ULEIUL DE MASLINE NU TREBUIE SA LIPSEASCA DIN CASA
De ce? Pentru ca are in componenta sa grasimi sanatoase care iti
mentin in forma creierul si inima. Cele mai multe studii au aratat ca,
daca consumam in mod regulat ulei de masline, reducem considerabil
riscul unui posibil infarct.
7. UN PAHAR DE VIN ROSU
Vinul rosu contine resveratrol, o substanta cu multe beneficii
pentru organism, printre acestea reducerea nivelului de colesterol,
scaderea riscului de aparitie a cancerului sau intarzierea semnelor de
imbatranire. Limiteaza-te insa la un pahar pe zi, sugereaza expertii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu