Pages - Menu

Coada-calului, planta care combate osteoporoza

Coada-calului are proprietăţi remineralizante dovedite, fiind recomandată atât celor care suferă cu mobilitatea articulațiilor cât și femeilor la menopauză.  În compoziţia plantei este semnificativ procentul de siliciu, supranumit și „paznicul tinereții“.
Combate osteoporoza
Pentru femeile la menopauză, care suferă de osteoporoză, curele pe bază de coada-calului sunt de folos. Contra pierderii densității osoase, e bună infuzia sau tinctura.
Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, amestec care se bea de două ori pe zi. Din tinctura de coada-calului, ia câte 40 de pi¬cături zilnic, dizolvate într-o cană cu apă. Ambele tratamente, cu infuzie sau cu tinctură, trebuie urmate cel puțin 3 luni.

Redă vigoare mușchilor
Siliciul din compoziția plantei stimulează producerea de colagen, proteina cea mai abundentă în organismul uman . Acesta este răspunzător de vigoarea țesuturilor musculare şi de mobilitatea articulaţiilor.
Un macerat obţinut din coada-calului ajută ca mineralul să fie asimilat cu uşurinţă în organism.  Maceratul se prepară astfel: mărunțește 200 g plantă proaspătă sau 250 g plantă uscată, acoperă cu 200 ml alcool alimentar de 60 de grade.
Lasă timp de 10 zile, după aceea strecoară şi depozitează lichidul în sticluţe închise la culoare. Ia zilnic, timp de 3 săptămâni, 50 ml de lichid diluat în 50 ml de apă plată.

Previne demineralizarea osoasă
Oasele fracurate se sudează de două ori mai repede la persoanele care urmează o cură cu macerat din coada-calului. Și perioada de convalescenţă se reduce, grație conţinutului de siliciu, de calciu şi de magneziu din preparatul pe bază de coada-calului.
Tot un preparat cu coada calului previne demineralizarea osoasă: bea zilnic 40 de picături de tinctură de coada-ca¬lului în combinaţie cu câte 50 de pică¬turi de extract din mlădiţe de zmeur şi extract din merişor.

E tonic cerebral

Cei care suferă de probleme de concentrare sau de vedere pot face o cură cu infuzie de plante uscate. Ceaiul se prepară astfel: amestecă câte o linguriță de coada-calului, urzică, ventrilică, filimică şi coada-calului, totul la 300 ml de apă clocotită.
Consumă câte o ceaşcă, de 3 ori pe zi.  În lichid poți adauga o linguriţă de bittter suedez. Cura, care trebuie urmată cel puţin 14 zile, stimulează puterea de concentrare şi calmează ochii obosiți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu