Gutuile sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, vitamina B3, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, fier si calciu. 100 de grame de gutuie iti furnizeaza aproximativ 15 grame de glucide, 12 grame de zaharuri, 2 grame de fibre dietetice, 0,10 grame grasimi, 4 miligrame de sodiu si 84 grame de apa.
Aceste senzationale fructe ale toamnei iti furnizeaza doar 63 de
calorii la 100 de grame. In plus, gutuile contin fibre care detoxifica
organismul si impiedica asimilarea grasimilor.
Nutritionistii recomanda consumul a 2-3 gutui in fiecare zi, pentru
rezultate rapide in cura de slabire. Daca iti este greu sa consumi
gutuile in stare proaspata, prepara-ti un suc din ele.
Dieta cu gutui este recomandata si persoanelor care sufera de boli
de natura canceroasa. Conform studiilor, substantele din gutui (in
special vitamina B17) pot ameliora aceste afectiuni prin distrugerea
celulelor maligne.
Atentie! Gutuile nu sunt recomandate bolnavilor de stomac
Gutuile au un nivel ridicat de aciditate si nu ar trebui sa le
consumi in stare proaspata daca suferi de hiperaciditate gastrica. In
schimb, le poti consuma daca sunt preparate termic. Spre deosebire de
alte fructe, gutuile isi pastreaza proprietatile curative chiar daca
sunt preparate termic.
Spala 2-3 gutui si stoarce-le cu ajutorul unui storcator de fructe.
Sucul proaspat se recomanda in cazul in care suferi de colon iritabil
si se consuma o jumatate de litru pe parcursul unei zile. Atentie! Sucul
de gutui este contraindicat in cazul constipatiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu