Întăreşte sistemul imunitar
Rodiile și sucul lor conțin o cantitate importantă de vitamina C, esențială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.Ajută la reglarea colesterolului
Rodiile scad nivelul de colesterol rau din sange (LDL) şi cresc nivelul de HDL (colesterol bun) din organism, reducând riscurile altor factori cardiaci. Astfel, rodia poate contribui la vindecarea şi prevenirea bolilor cardiovasculare, dar şi a diabetului şi a artritei. Totodată, consumul constant de rodie împiedică depunerile de colesterol de pe artere.Previne cancerul
Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.Scade tensiunea arterială
În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.Previne îmbătrânirea
Rodiile conțin o canitate uriașă de antioxidanți. O doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţine un studiu care a costat două milioane de lire sterline.Un extract din fruct, care includea atât miez cât şi coja şi seminţe, a fost dat celor 60 de voluntari participanţi la experiment, în fiecare zi, timp de o lună. Cercetătorii au monitorizat apoi activitatea substanţelor chimice ale rodiei în corp. Ei au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu