Din ce in ce mai des intalnit in supermarket, ghimbirul sau Zingiber officinale, este un aliat puternic pentru sanatate. Tratateaza diverse afectiuni si are beneficii remarcabile pentru organismul uman. Cu un gust aromat, iute, ghimbirul este un condiment ce poate fi folosit in diferite preparate, de la mancaruri principale, la sosuri, supe, deserturi si bauturi.
Consumat in cantitati mici, ghimbirul este un aliment foarte bun,
eficient in lupta cu kilogramele in plus, dar si o planta medicinala
utila. Este un antioxidant complet, ce contine vitamine precum B3, B5,
vitamina A, C, E si minerale: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.
Beneficiile ghimbirului:
1. Imbunatateste procesul digestiv
2. Reduce starea de greata si voma in cazul femeilor insarcinate
3. Combate afectiunile respiratorii
4. Tonifica sistemul imunitar
5. Eficient in lupta cu celulele cancerigene, incetinind dezvoltarea tumorilor
6. Scade tensiunea
7. Eficient in cazuri de raceala si gripa
8. Ajuta in cazul durerilor de cap si de dinti
9. Are efect afrodisiac
10. Scade colesterolul rau
11. Ajuta in caz de reflux si arsuri la stomac
12. Imbunatateste circulatia sangelui
Sucul de ghimbir proaspat este o bautura foarte sanatoasa,
recomandata pentru durerile de cap, raceli, este un bun remediu
improtriva stresului, intareste imunitatea, scade nivelul colesterolului
rau, reduce inflamatiile.
Sucul de ghimbir relaxeaza corpul si mintea, uleiurile volatile
continute avand efecte analgezice, sedative si antitermice. Sucul de
ghimbir este un ajutor pentru detoxifiere si hidratare si este o bautura
pe care trebuie sa o incluzi in meniul tau daca vrei sa iti
imbunatatesti starea de sanatate. Incearca un suc de ghimbir cu lamaie
si miere!
Iata o reteta simpla de suc de ghimbir:
Ai nevoie de:
- O radacina proaspata de ghimbir
- Zeama de la o lamiae
- 2 linguri de miere
- cateva frunze de menta
- 500 militri de apa
Mod de preparare:
- curata ghimbirul de coaja si da-l pe razatoare sau toaca-l marunt.
- pune intr-un blender ghimbirul, zeama de lamaie, mierea, apa si mixeaza bine
- filtreaza sucul obtinut si bea-l cu cateva frunze proaspete de menta pentru un plus de prospetime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu