Pages - Menu

Surse naturale de bioflavonoide

Bioflavonoidele sunt substante antioxidante, complementare vitaminelor, in literatura de specialitate mai sunt cunoscute sub denumirea de “vitamina P“. Ele sunt implicate in formarea si dezvoltarea corespunzatoare a celulelor, combat ateroscleroza si boli precum Alzheimer, dar contribuie si la functionalitatea sistemului imunitar.  Bioflavonoidele se intalnesc adesea in alimente care contin vitamina C. Iata cateva surse naturale de bioflavonoide:

Ardei gras

Ardeiul gras rosu contine de trei ori mai multa vitamina C decat sucul de portocale, potrivit unor studii medicale. Oamenii de stiinta ne sfatuiesc sa il introducem zilnic in dieta, daca este posibil, acesta furnizand o cantitate cel putin la fel de insemnata de bioflavonoide.

Capsuni

Aceste fructe delicioase sunt o bogata sursa de flavonoide. Intocmai ca si restul fructelor de padure, capsunile nu au voie sa lipseasca din alimentatia de baza in timpul sezonului lor.

Portocale

Despre aportul nutritiv al portocalelor nu pot fi multe lucruri de spus fata de ceea ce stim cu totii. Acestea, ca si lamaile, piersicile sau nectarinele, contin pe langa multa vitamina C numerosi antioxidanti din categoria bioflavonoidelor.

Broccoli

Aceasta leguma verde contine toate vitaminele esentiale pentru o dieta sanatoasa, implicit pe cea care a fost botezata vitamina P. Ca si in cazul altor alimente, utilizarea sa in forma cruda garanteaza cele mai bune rezultate.
Varza de Bruxelles
Fitonutrientii care se gasesc in varza de Bruxelles intensifica activitatea sistemului imunitar pentru a proteja impotriva afectiunilor, printre care se numara si cancerul.

Usturoi

Potrivit celor mai multe opinii, usturoiul este un superaliment. Cultura noastra alimentara a asimilat de foarte multa vreme proprietatile sale anti-inflamatorii, dar oamenii de stiinta se concentreaza in prezent cu precadere asupra potentialului sau, ca sursa de bioflavonoide.

Spanac

Alimentul are toate valentele curative pe care le-ai asocia cu o leguma verde, bogata in antioxidanti. Incercati-l in loc de salata verde si veti beneficia de o multitudine de nutrienti in plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu