Usturoiul tocat sau zdrobit oferă beneficii de sănătate
incredibile, pentru că atunci când este zdrobit, substanțele din cățeii
de usturoi și compușii sunt eliberați împreună cu proprietățile
importante, cum ar fi alicina.
Usturoiul este, probabil, unul dintre alimentele cele mai uimitoare si minunate care exista, deoarece ofera diverse beneficii preventive si curative atunci cand este consumat cu regularitate si este inclus intr-un regim alimentar echilibrat.
De obicei usturoiul este inclus intr-o mare varietate de feluri de mancare si retete. Putem mentiona, de asemenea ca sucul de usturoi poate fi o alegere excelenta naturala pentru a reduce nivelul ridicat de colesterol si trigliceride, reduce agregarea trombocitelor si activitatea fibrinolitica crescuta.
De ce este sanatos sa mancati usturoi zdrobit?
Usturoiul nu este folosit numai in bucatarie dar si in medicina naturista, iar aceasta este o modalitate de a va bucura de calitatile sale nutritionale.
Cand usturoiul este zdrobit, alicina, un compus cu sulf este eliberat. Pe scurt, acesta este unul dintre cele mai importante ingrediente active din acest aliment, care in cele din urma este principalul responsabil pentru efectele diferite si beneficiile medicale.
Iata care sunt beneficiile de a manca usturoi zdrobit:
Imbunatateste circulatia sangelui: alicina, ca si alti compusi din usturoi exercita un efect anticoagulant benefic pentru fluxul nostru sanguin, prevenind formarea cheagurilor si la randul sau imbunatatind circulatia.
Reduce tensiunea arteriala: pentru ca imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la reducerea tensiunii arteriale, deci consumul sau este benefic atunci cand suferiti de hipertensiune arteriala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu