Ridichea regleaza tensiunea arteriala
Aproximativ 90% din alcatuirea plina de prospetime a unei ridichi este apa, restul fiind constituit dintr-un amestec uimitor de puternic de vitamine, minerale şi diverse principii active. Cea mai mare pondere o are vitamina C, o legatura de ridichi
asigurand mai mult de un sfert din necesarul zilnic. Ridichea
contine, insa, şi cantitati semnificative din vitaminele complexului B
(B1, B2, B6, B9), vitaminele A sau E.
Apoi, ridichile contin potasiu, magneziu,
cantitati mici de fier, mangan şi cupru biologic. Insa cele mai
importante substante ale ridichii sunt cele care ii dau mirosul uşor
intepator şi gustul picant, care sunt un formidabil antibiotic,
detoxifiant şi antioxidant. Inainte de a afla ce fac aceste
medicamente continute de ridichi, sa aflam cateva lucruri despre
administrarea lor.
Se consuma dupa spalarea atenta şi curatarea de eventualele parti
stricate, dar fara a fi cojita. Pentru a obtine efecte vindecatoare,
este necesar sa consumam minimum 100 de grame din aceasta leguma
zilnic, adica macar patru ridichi mari şi cat mai proaspete pe zi.
Durata unei cure de ridichi este de minimum 3 saptamani, limita maxima
neexistand, potrivit formula-as.ro. Radacina poate fi consumata simpla,
taiata felii şi presarata cu putina sare, suc de lamaie şi ulei de
masline, ori adaugata in salata.
Sucul obtinut prin centrifugare se consuma in amestec cu cel de
morcov, in proportia de 1:10, şi se administreaza imediat dupa
stoarcere, deoarece viteza sa de oxidare este foarte mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu