Hrana hipercalorică slăbește funcțiile cognitive, potrivit
cercetătorilor americani, fapt pentru care specialiștii recomandă un
aport cât mai mare de alimente bogate în substanțe nutritive.
Este cunoscut faptul că alimentele grase duc la creșterea în greutate,
însă cercetătorii ne atenționează că acesta nu este singurul efect al
mâncării nesănătoase.
Persoanele care mănâncă în mod constant alimente hipercalorice se pot confrunta cu probleme la nivelul creierului.
Conform specialiștilor, mâncarea nesănătoasă încetinește activitatea creierului, determinând scăderea capacității acestuia.
Cercetătorii de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe şoareci de laborator. La cei hrăniţi cu mâncare hipercalorică, oamenii de ştiinţă au observat scăderea irigării hipocampului, zona cerebrală care gestionează învăţarea şi memoria.
“Cobaii ajunşi obezi în urma unei alimentaţii foarte grase înregistrează rezultate mai puţin bune la testele cognitive, spre deosebire de cei cu o greutate normală”, conchid autorii studiului.
Persoanele care mănâncă în mod constant alimente hipercalorice se pot confrunta cu probleme la nivelul creierului.
Conform specialiștilor, mâncarea nesănătoasă încetinește activitatea creierului, determinând scăderea capacității acestuia.
Cercetătorii de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe şoareci de laborator. La cei hrăniţi cu mâncare hipercalorică, oamenii de ştiinţă au observat scăderea irigării hipocampului, zona cerebrală care gestionează învăţarea şi memoria.
“Cobaii ajunşi obezi în urma unei alimentaţii foarte grase înregistrează rezultate mai puţin bune la testele cognitive, spre deosebire de cei cu o greutate normală”, conchid autorii studiului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu