Pages - Menu

Carnea de iepure recomandata pacientilor cu boli de inima

Avand un gust dulce si usor, similar cu cel al puiului, carnea de iepure este foarte versatila si poate fi gatita in diverse moduri. Poate fi inclusa in diete alimentare speciale, fiind un aliment recomandat pacientilor cu boli de inima, varstnicilor, celor care necesita un regim sarac in sodiu, oamenilor care doresc sa slabeasca, etc.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa mananci carne de iepure:
1. Este una dintre cele mai bune tipuri de carne alba disponibile pe piata in ziua de azi.

2. Are un procent ridicat de proteine usor de digerat.
450 de grame de carne de iepure contine 20,8% proteine, pe locul doi situandu-se carnea de curcan cu 20,1%, podiumul fiind completat de carnea de pui cu 20%.

Carnea de vita mai grasa are 18% proteine, in timp ce carnea mai slaba de vita are doar 16,3%. Carnea de porc are cele mai putine proteine,19,9%.

3. Este tipul de carne comestibila cu cea mai redusa cantitate de grasime.
Carnea de iepure de casa are cele mai putine grasimi. Pe primul loc se claseaza din nou carnea de iepure cu 10,2% grasimi per 450g de carne, urmat e carnea de pui cu 11%, 14% pentru carnea de vitel, curcan cu 20,2%, miel cu 27,7% si carnea de vita de calitate superioara cu 28%.

Carnea de porc este din nou pe ultimul loc cu o cantitate de grasime de 45%, cu alte cuvinte aproape 200 de grame din 450 sunt grasime.

4. Contine foarte putine calorii.
Spre exemplu 450 g de carne de iepure are 795 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de carne de pui contine 810 calorii, carnea de curcan are 1190, cea de vita are mai putin decat carnea de curcan, doar 910, in timp ce carnea de oaie ajunge la 1420 de calorii.

Carnea cu cele mai multe calorii este carnea de porc, cu 2050 de calorii pentru fiecare 450g de carne.

5. Nu ridica nivelul de colesterol rau si, prin urmare, poate fi consumata de pacientii cardiaci.
Carnea de iepure de casa are mai putin colesterol chiar si decat carnea de curcan, de multe ori data ca exemplu in acest sens. Conform unui studiu al Universitatii Alabama A&M din 1989, intr-un kg de carne de iepure nivelul colesterolului este putin peste 150, in timp de carnea de pui, porc si vita depasesc valoarea de 200, carnea de porc avand cel mai mult colesterol.

6. Contine o cantitate mica de sodiu.

7. Este tipul de carne comestibila cu cel mai mare continut de calciu si fosfor.

8. Nu are un gust puternic, fiind asemanator cu cel al puiului, insa nu identic.

9. Carnea de iepure este frageda si foarte usor de digerat, ceea ce o recomanda persoanelor cu probleme digestive.

10. Iepurii sunt unele dintre animalele domestice cele mai productive. O iepuroaica poate sa nasca si de 5-6 ori pe an, aducand pe lume un numar mediu de 35 - 40 de pui. Iepurii cresc repede, in trei luni pot atinge o greutate de 2-2,5 kg si necesita putina hrana si apa de-a lungul vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu