Pastaile de fasole sunt un ingredient grozav pentru sanatate si dieta - contin doar 25 de calorii pe suta de grame, sunt incarcate de fibre si vitamine si contin flavonoizi cu efect aniinflamator si antioxidant. Reteta de fasole pastai cu sos de smantana si marar
se transforma rapid intr-un preparat minunat pentru zilele calduroase
de vara, deloc pretentios si foarte versatil - il poti servi cald sau
rece, ca garnitura sau ca o masa in sine.
Ingrediente:
500 g de fasole verde
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
50 g de bacon
150 g de smantana
2 linguri de unt
1 legatura de marar
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Spala si apoi curata fasolea - rupe ambele capete, indeparteaza
„atele" si tai-o in bucatele mai mici. Curata si taie ceapa foarte
marunt. Procedeaza la fel si cu usturoiul. Taie baconul in fasiute
foarte subtiri sau in cubulete.
Taie mararul foarte marunt. Pune fasolea pastai la fiert intr-o
cratita cu apa si sare si las-o pana ce s-a patruns, dar nu si-a pierdut
culoarea verde. Pune-o in apa rece pentru a opri procesul de gatire.
Pune untul intr-o tigaie si adauga ceapa maruntita. Lasa-o sa se
caleasca pentru aproximativ 5 minute sau pana ce a devenit translucida,
apoi adauga cubuletele de bacon si usturoiul. Mai lasa-le pe foc pentru
inca 3-4 minute sau pana ce baconul s-a rumenit usor.
Adauga smantana peste sosul de mai sus, adu totul la temperatura de
fierbere si opreste focul. Incorporeaza mararul in sos si apoi toarna-l
peste fasolea verde fiarta. Amesteca usor si serveste!
Pentru un gust mai intens, un aspect mai placut si un preparat mai
consistent, razuie la final parmezan peste fasolea verde scaldata in sos
de smantana.
Daca vrei sa obtii un sos mai dens, dupa ce ceapa, baconul si
usturoiul s-au gatit, aduga doua linguri de faina alba si amesteca pana
ce obtii o pasta omogena, ca un aluat foarte moale. Adauga cateva
linguri de apa, pana ce ajungi la consistenta dorita, si abia apoi
adauga si smantana.
Daca esti la dieta sau pur si simplu vrei un preparat mai sanatos si cu mai putine calorii, poti inlocui smantana cu iaurt. Vei obtine un sos mai usor, cu o textura mai delicata si un gust mai racoritor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu