Pages - Menu

Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer

Acest fruct furnizeaza doar 48 kcl/100 g, iar culoarea sa galben-portocalie dovedeste continutul ridicat de provitamina A (betacaroten). Pepenele galben contine si vitamina C (25 mg/100 g), precum si fibre cu proprietati laxative.

Alcatuit in proportie de 88% din apa si bogat in potasiu (300 mg/100 g), fructul are o pronuntata capacitate diuretica ce il recomanda in lupta impotriva retentiei de apa. In acelasi timp favorizeaza eliminarea toxinelor si stimuleaza sistemul renal. Nivelul glucidelor variaza intre 6 si 14%, constand indeosebi in zaharoza.
Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.

Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine. Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi folosit si in tratarea constipatiei. Mai este folosit cu succes ca supliment alimentar pentr tratarea anemiei si a tulburarilor de alimentatie cum ar fi anorexia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu