Guta este o boala metabolica ce
implica metabolismul purinelor, care sunt produsi ce se regasesc în
proteinele pe care le ingeram zilnic si prin a caror metabolizare
rezulta acidul uric. Datorita dezechilibrului aparut la nivelul acestui metabolism al purinelor, productia de acid uric este
crescuta, acesta acumulandu-se in cantitati mari în sange si în
consecinta si la nivelul tesuturilor si a articulatiilor, ducand la
inflamarea si umflarea articulatiei, provocand durere.
Energizant, stimulant digestiv, remediu impotriva racelii si al gretii, fortifiant al imunitatii: ghimbirul este
pur si simplu o minune pentru sanatate. O sursa bogata de calciu, fier,
magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu,
sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma in atat de multe
variante: in supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.
Pentru a trata guta, acest condiment se foloseste dupa cum urmeaza:
La o cana de apa clocotita se adauga o jumatate de radacina de
ghimbir. Se lasa vasul acoperit timp de cinci-zece minute si se bea
acest ceai cel putin o data pe zi. De asemenea, poti adauga ghimbir in
mancare ori de cate ori preparatele iti permit acest lucru sau poti sa
mananci o mica bucatica de ghimbir in fiecare zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu