Guta o boala metabolica care se trateaza cu ghimbir

Guta este o boala metabolica ce implica metabolismul purinelor, care sunt produsi ce se regasesc în proteinele pe care le ingeram zilnic si prin a caror metabolizare rezulta acidul uric. Datorita dezechilibrului aparut la nivelul acestui metabolism al purinelor, productia de acid uric este crescuta, acesta acumulandu-se in cantitati mari în sange si în consecinta si la nivelul tesuturilor si a articulatiilor, ducand la inflamarea si umflarea articulatiei, provocand durere.

Energizant, stimulant digestiv, remediu impotriva racelii si al gretii, fortifiant al imunitatii: ghimbirul este pur si simplu o minune pentru sanatate. O sursa bogata de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu, vitamine (C, E, B6) ghimbirul se poate consuma in atat de multe variante: in supe, ceaiuri, murat, zaharisit, macerat.

Pentru a trata guta, acest condiment se foloseste dupa cum urmeaza:

La o cana de apa clocotita se adauga o jumatate de radacina de ghimbir. Se lasa vasul acoperit timp de cinci-zece minute si se bea acest ceai cel putin o data pe zi. De asemenea, poti adauga ghimbir in mancare ori de cate ori preparatele iti permit acest lucru sau poti sa mananci o mica bucatica de ghimbir in fiecare zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu