Pages - Menu

Perele previn diabetul si protejeaza oasele

Perele au un conținut scăzut de calorii, însă sunt bogate în fibre și conțin numeroase vitamine, minerale și antioxidanți. Iată, așadar, câteva dintre beneficiile mai puțin cunoscute ale perelor!

Diminuează simptomele mahmurelii

Un studiu recent publicat a arătat că persoanele care urmau să consume alcool, dar care au băut anterior suc de pere, au avut mai puține episoade de pierderi de memorie și au fost mai puțin sensibile la lumină în dimineața următoare. De asemenea, oamenii de știință au avut surpriza să constate și o scădere a nivelului de alcool din sânge.

Previn diabetul

Nutriționiștii susțin că polifenolii conținuți de pere previn apariția diabetului de tip II. Totodată, consumul regulat de pere este asociat cu îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Afecțiuni respiratorii

Perele sunt folosite în medicina tradițională chineză în tratarea afecțiunilor plămânilor, astfel că sucul de pere lubrifiază mucoasa gâtului și reduce flegma.

Recomandate pe timp de sarcină

Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid folic. Perele conțin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate.

Protejează oasele

Prevenirea și tratarea osteoporozei sunt două preocupări importante pentru majoritatea persoanelor trecute de a doua tinerețe. Consumul de fructe și legume contribuie la menținerea normală a pH-ului din organism și, în particular, perele conțin bor, despre care cercetătorii susțin că ajută organismul să asimileze mai mult calciu, un mineral important pentru menținerea oaselor sănătoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu