Diminuează simptomele mahmurelii
Un studiu recent publicat a arătat că persoanele care urmau să consume
alcool, dar care au băut anterior suc de pere, au avut mai puține
episoade de pierderi de memorie și au fost mai puțin sensibile la lumină
în dimineața următoare. De asemenea, oamenii de știință au avut
surpriza să constate și o scădere a nivelului de alcool din sânge.
Previn diabetul
Nutriționiștii susțin că polifenolii conținuți de pere previn apariția
diabetului de tip II. Totodată, consumul regulat de pere este asociat cu
îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Afecțiuni respiratorii
Perele sunt folosite în medicina tradițională chineză în tratarea
afecțiunilor plămânilor, astfel că sucul de pere lubrifiază mucoasa
gâtului și reduce flegma.
Recomandate pe timp de sarcină
Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid
folic. Perele conțin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar
trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate.
Protejează oasele
Prevenirea și tratarea osteoporozei sunt două preocupări importante
pentru majoritatea persoanelor trecute de a doua tinerețe. Consumul de
fructe și legume contribuie la menținerea normală a pH-ului din organism
și, în particular, perele conțin bor, despre care cercetătorii susțin
că ajută organismul să asimileze mai mult calciu, un mineral important
pentru menținerea oaselor sănătoase.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu