Sucul de rosii contine antioxidanti, poate ajuta intr-o cura de detoxifiere, scade colesterolul si protejeaza impotriva infectiilor, a bolilor de ficat. De asemenea, beneficiile sucului de rosii pot fi observate si in curele de slabire, pentru ca are un continut redus de calorii.
Sucul de rosii poate preveni obezitatea si ajuta organismul sa lupte impotriva diabetul. Amidonul din sucul de rosii ar accelera metabolismul din carbohidrati si creste ritmul de ardere al grasimilor.
Sucul de tomate este bogat in vitaminele A, B, K si C, dar si in
minerale precum potasiu, fier, fosfor, magneziu, crom, cupru sau mangan.
De exemplu, cromul pe care il contine sucul de rosii ar avea
proprietatea de a stabiliza si aduce la un nivel optim glicemi, potrivit
adevarul.ro.
De asemenea, vitamina A ajuta la imbunatatirea vederii si ar reduce
riscul aparitiei unor afectiuni oftamologice. Pentru ca are un continut
important de vitamina B, sucul de rosii poate avea efect benefic si in
ceea ce priveste reglarea tensiunii arteriale si te ajuta sa te
protejezei de atacuri de cord.
De asemenea, nutritionistii mai spun ca poate reduce nivelul de
colesterol „rau”. Sucul de rosii mai contine si vitamina K si calciu,
doi nutrienti care sunt benefici pentru sistemul osos. Mai mult,
licopenul din sucul de rosii poate ajuta la protejarea masei osoase.
Consumul de suc de rosii ar tine departe boli precum osteoporoza.
Beneficiile sucului de rosii ar fi si pentru piele. Poate fi
folosit si sub forma de masca. De asemenea, sucul de rosii are nutrienti
care protejeaza pielea de efectele negative ale razelor ultraviolete.
In ceea ce priveste constraindicatiile, sucul de rosii nu sunt
recomandate celor care sufera de boli gastroduodenale, cum ar fi
ulcerul. Acestora nu le este indicat consumul de suc de rosii din cauza
aciditatii tomatelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu