Pages - Menu

Sucul de rosii contine antioxidanti si scade colesterolul

Sucul de rosii contine antioxidanti, poate ajuta intr-o cura de detoxifiere, scade colesterolul si protejeaza impotriva infectiilor, a bolilor de ficat. De asemenea, beneficiile sucului de rosii pot fi observate si in curele de slabire, pentru ca are un continut redus de calorii.  

Sucul de rosii poate preveni obezitatea si ajuta organismul sa lupte impotriva diabetul. Amidonul din sucul de rosii ar accelera metabolismul din carbohidrati si creste ritmul de ardere al grasimilor.  

Sucul de tomate este bogat in vitaminele A, B, K si C, dar si in minerale precum potasiu, fier, fosfor, magneziu, crom, cupru sau mangan. De exemplu, cromul pe care il contine sucul de rosii ar avea proprietatea de a stabiliza si aduce la un nivel optim glicemi, potrivit adevarul.ro. 

De asemenea, vitamina A ajuta la imbunatatirea vederii si ar reduce riscul aparitiei unor afectiuni oftamologice. Pentru ca are un continut important de vitamina B, sucul de rosii poate avea efect benefic si in ceea ce priveste reglarea tensiunii arteriale si te ajuta sa te protejezei de atacuri de cord.    
De asemenea, nutritionistii mai spun ca poate reduce nivelul de colesterol „rau”. Sucul de rosii mai contine si vitamina K si calciu, doi nutrienti care sunt benefici pentru sistemul osos. Mai mult, licopenul din sucul de rosii poate ajuta la protejarea masei osoase. Consumul de suc de rosii ar tine departe boli precum osteoporoza.  

Beneficiile sucului de rosii ar fi si pentru piele. Poate fi folosit si sub forma de masca. De asemenea, sucul de rosii are nutrienti care protejeaza pielea de efectele negative ale razelor ultraviolete.     

In ceea ce priveste constraindicatiile, sucul de rosii nu sunt recomandate celor care sufera de boli gastroduodenale, cum ar fi ulcerul. Acestora nu le este indicat consumul de suc de rosii din cauza aciditatii tomatelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu