Pages - Menu

Beneficii ale laptelui de migdale, ajuta vederea

Laptele de migdale este o alternativa excelenta pentru cei care nu pot consuma produse lactate. Contine multe vitamine esentiale si minerale, cum ar fi vitamina A, D, si B12, de asemenea, magneziu, seleniu, potasiu si multe alte elemente nutritive.
Este scazut in calorii, si nu contine grasimi saturate, nici colesterol sau lactoza, zaharuri si carbohidrati in cantitate mica. Iata cateva beneficii ale laptelui de migdale:

Pastreaza inima sanatoasa

Laptele de migdale nu contine colesterol sau grasimi saturate, ceea ce il face ideal pentru persoanele expuse riscului de boli de inima. Migdalele contin acizi grasi omega 3 care pot scadea colesterolul rau si protejeaza inima.
Oase puternice

Laptele de migdale este o buna sursa de calciu si vitamina D. Aceste substante nutritive lucreaza impreuna pentru a construi oase puternice la barbati, femei, copii si sugari. Vitamina D, de asemenea, ajuta la imbunatatirea imunitatii si functiei celulelor.

Rinichi sanatosi

Laptele de migdale contine o cantitate limitata de calciu si potasiu. Persoanele diagnosticate cu afectiuni renale trebuie sa limiteze calciul si potasiul, minerale care in exces pot deteriora rinichii.

Ajuta vederea

Laptele de migdale contine o multime de vitamine si minerale importante, inclusiv vitamina A, care este esentiala pentru vedere. Utilizarea in exces a gadget-urilor poate afecta vederea, asa ca poti preveni aceasta problema cu ajutorul acestei bauturi.

Controleaza nivelul de zahar in sange

Laptele de migdale nu creste nivelul de zahar din sange, reducand astfel riscul de diabet zaharat. Are un indice glicemic scazut, iar asta ajuta pentru ca zaharurile nu sunt stocate sub forma de grasime.

Te ajuta sa tii sub control greutatea

Laptele de migdale contine, in general, doar 40 de calorii pe cana, insa mentine senzatia de satietate mult timp. Asta va ajuta sa gestionati poftele si sa va controlati greutatea.

Fara lactoza

Fiind un lapte de origine vegetala nu contine lactoza. Este benefic celor care au intoleranta la aceasta proteina. Partea buna este ca poate inlocui in preparate laptele de vaca.

Reteta pentru lapte de migdale

Ingrediente
1 cana migdale crude
3 cesti de apa
1/2 lingurita de vanilie (optional)
Lasati la inmuiat migdalele in apa, peste noapte sau macar pentru 6 ore. Scurgeti apa, apoi mixati migdalele cu 3 cani de apa. Strecurati laptele printr-un tifon si pastrati-l la frigider timp de 3-4 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu