Pages - Menu

Beneficiile consumului de dovlecei, stimuleaza digestia

Dovlecelul este o sursa excelenta de potasiu si mangan si poate oferi un aport important de vitamine B1, B6 si C. De asemenea, mai contine importante substante nutritive precum fosfor, cupru, magneziu, acid folic, zinc, fier, calciu, vitaminele A si K. Iata cateva dintre beneficiile consumului de dovlecei:

Scade tensiunea şi previne infarctul

Datorită magneziului şi folaţilor conţinuţi, dovlecelul reduce riscul de infarct şi accidentele vasculare cerebrale, fiind totodată benefic în scăderea tensiunii arteriale.

Stimulează digestia

Bogat în fibre de calitate, în potasiu şi apă, dovlecelul are proprietăţi diuretice şi este uşor digerabil. Din aceste motive dieta cu această legumă este tolerată de persoanele care au probleme digestive, cardiace sau renale.

Previne cancerul de colon şi pe cel pulmonar

Datorită fibrelor, dovlecelul previne cancerul de colon, îmbunătăţeşte metabolismul, previne cancerul pulmonar şi reduce simptomele unor boli precum hiperplazia benignă de prostată.

Remediază problemele de vedere

Conţinutul ridicat de carotenoizi face din dovlecei un remediu perfect pe bază de plante pentru problemele de vedere. Are excelente proprietăţi anti-îmbătrânire, poate îmbunătăţi memoria şi reduce procesele infecţioase.

Adjuvant în tratamentul gastritei şi a ulcerelor

Tot datorită fibrelor conţinute, dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat în tratmentul gastritelor, ulcerelor şi a altor afecţiuni ale aparatului digestiv.

Îmbunătăţeşte memoria

Bogat în antioxidanţi, dovlecelul are un rol important în protejarea sistemului nervos, consumul său fiind eficient în îmbunătăţirea memoriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu