Pages - Menu

Cele mai bune legume pentru toamna

Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale aduc un aport considerabil de energie și vitalitate persoanelor care le consumă. Acesta este însă numai unul din nenumăratele beneficii ale unei alimentații bogate în legume. În continuare vor fi prezentate cele mai bune legume care trebuie consumate toamna și efectele pozitive pe care le au asupra organismului nostru.

Varza este mingea care va înscrie multe puncte pentru sănătatea persoanelor care o consumă. Cato cel Bătrân, filozof roman din secolul al II-lea î.Hr., a declarat că “dacă romanii au reușit să supraviețuiască fără medici în ultimele șase secole, atunci lucrul acesta se datorează întrebuințării verzei”.

Așadar, plantă nutritivă ale cărei proprietăți medicinale sunt cunoscute încă din antichitate, varza este eficientă împotriva ulcerului având de asemenea și proprietăți anticancerigene.

    Ceapa, deși adesea provoacă lacrimi atunci când rămâne fără învelișul său exterior, este un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația de bază a unei persoane. Această plantă aduce cele mai mari beneficii sistemului respirator fiind foarte eficientă împotriva bronșitei și a astmului. Consumul de ceapă crudă poate stopa sau ameliora crizele de astm datorită proprietăților sale antialergice sau bronhodilatatoare. Aceste efecte durează până la 12 ore. Inhalarea uleiului esențial din ceapă este de asemenea benefică și este mai adecvată pentru copii.

    Cartoful nu doar încântă papilele gustative, ci este și un aliat de nădejde al stomacului. Din cauza celui mai cunoscut mod de a a-l prepara și anume prăjit, cartoful a câștigat o reputație proastă în ceea ce privește proprietățile sale nutritive. Modest, ieftin și adesea disprețuit de mulți, însă întotdeauna delicios și hrănitor, cartoful este esențial pentru nevoile alimentare ale lumii de astăzi. Cartoful este un aliment destul de complet care oferă carbohidrați și proteine de înaltă calitate. Acesta este benefic în cazuri de hiperaciditate gastrică, gastrită, ulcer gastric și în orice problemă de digestie sau boli ale stomacului în general. Una dintre cele mai digerabile modalități de a prepara cartofii este în piure sau pasați.
    Vânăta ocupă de asemenea un loc fruntaș în coșul cu bunătăți al toamnei. Datorită efectului lor diuretic vinetele coapte sunt foarte adecvate pentru personele care au avut pietre la rinichi și care doresc să prevină reapariția acestora. Studii recente au arătat de asemenea că plantele bogate în substanțe fitochimice, așa cum sunt vinetele, au proprietăți anticancerigene. În egală măsură acestea ajută funcția biliară, stimulând eliminarea bilei, precum și producția de suc pancreatic. Așadar, aceste plante sunt benefice pentru persoanele care suferă de digestie lentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu