Este denumit în limbajul popular
și măcriș-de-pădure, măcrișul-caprei, măcriș-trifoios,
scaunul-cucului, pita-cucului, trifoiu-acru. Măcrișul acoperă solul
pretutindeni în pădurile noastre de foise și conifere ca un covor de
frunze de verde deschis, presărat cu flori albe, delicate.
Măcrișul este bogat în nutrienți. Pe
lângă vitaminele și mineralele pe care le conține, această
”legumă-medicament” oferă 312% din doza zilnică recomandată de vitamina
K, alături de o mare cantitate de vitamina C.
Această plantă are proprietăți
incredibile pentru că poate proteja ADN-ul de diferitele mutații
genetice. Consumul regulat de măcriș reduce considerabil riscul de
apariție a cancerului de colon, de sân și de prostată.
Măcrișul nu se usucă, ci se
întrebuințează doar în stare proaspătă. El înlătură pirozisul (arsurile
la stomac) și tulburările hepatice digestive ușoare. Pentru aceste
indispoziții, el se bea sub formă de ceai răcit în prealabil, în porții
de cite 2 cești pe zi. Contra icterului, a nefritei, a
erupțiilor cutanate și a viermilor, doza respectiva se bea calda.
Medicina populară recomandă sucul
proaspăt stors pentru cancerul incipient la stomac, tumorile și
ulcerațiile canceroase interne și externe. Sucul proaspăt se obține cu
ajutorul storcătorului electric de uz casnic. Se iau 3-5 picături o data
pe ora, diluate în apa sau ceai de plante.
Mai mult de atât, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un compus
din extract de măcriș și brocoli poate stopa dezvoltarea cancerului
într-un timp extrem de scurt. Se mai vehiculează ideea conform căreia
acest compus va fi medicamentul care va vindeca cancerul în doar 24 de
ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu