Pentru că preparatele cu care ne bucurăm papilele gustative nu ar avea
acelaşi gust necondimentate, putem pune mai puțină sare în mâncare sau
chiar o putem înlocui complet cu alte alimente sau condimente!
Iată câteva idei!
- Adaugă suc de lămâie sau coajă de portocală pentru a da o aromă de
citrice preparatelor tale. În plus, ele au efectul unui conservant, fără
să dea mâncărurilor gustul sărat;
- Presară diverse plante și condimente pe felurile de mâncare preferate
- vor transforma orice fel de mâncare într-unul extraordinar: cimbru,
busuioc, coriandru, mentă, oregano, rozmarin etc.
- Folosește oțet ca marinată în loc de sare. Combinat cu diferite
condimente, oțetul va oferi o aromă aparte preparetelor din carne;
- Usturoiul sau ghimbirul vor oferi, de asemenea, o notă specială oricărui fel de mâncare;
- Brânza proaspăt rasă poate accentua aroma diferitelor preparate și poate fi adăugată chiar și în salate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu