Cu totii stim ca porcul nu este cea mai slaba carne, iar modul de a prepara friptura de porc
conteaza enorm pentru sanatatea noastra. Desi pare mult mai usor si
rapid sa prajim carnea, totusi, ar trebui sa recurgem mult mai des la
cuptor, mai ales cand vine vorba de carnea de porc.
Iata cateva idei despre cum gatesti sanatos carnea de porc. Inainte
de toate, este bine sa se consume cu moderatie carnea rosie, in special
cea de porc, care este si cea mai grasa. Grasimile saturate se digera
mult mai greu, asa ca riscul dezvoltarii cancerului de colon sau a unei
boli de inima creste considerabil daca se face exces. Carnea de porc ar
fi de preferat sa nu se consume alaturi de cartofi, paste, orez, paine
sau mamaliga, deoarece digestia se ingreuneaza si mai mult. De preferat
este sa se manance cu diverse alte legume si multe muraturi.
Consuma carne de porc cu moderatie pentru sanatatea ta
Persoanele cu probleme legate de colesterol, diabet, boli
digestive, boli de rinichi, hipertensiune arteriala ar trebui sa evite
consumul de carne de porc. Pot manca ocazional, dar cu simtul
responsabilitatii si neaparat alaturi de un pahar de vin rosu natural,
care impiedica grasimile sa se aseze in locurile nedorite.
Carnea de porc la cuptor poate fi o delicateta excelenta daca stii
sa o gatesti. Se poate pune bucata de carne de porc pe un pat de legume
proaspete intr-un vas termorezistent, acoperit sau nu cu o folie de
aluminiu. Se lasa la cuptor cat este necesar, este foarte gustos si
sanatos. Pentru a mai taia din gustul gras, se condimenteaza cu mult
ghimbir. Ghimbirul protejeaza stomacul si ajuta la circulatie.
Foloseste mai des cuptorul si prepararea prin inabusire
Prepararea carnii de porc la wok sau pe gratar sunt alte metode mai
sanatoase. In wok se poate face carnea cu legume si doar putin ulei de
susan sau masline. Se taie felii cat mai subtiri si se lasa la gatit
alaturi de legume si neaparat condimente mai iuti. Gratarul este o alta
metoda mai buna de a prepara carnea de porc, insa nu se foloseste uleiul
sau alte grasimi.
Carnea de porc inabusita in legume suculente, alaturi de cateva
condimente aromate pot face o gustare senzationala si sanatoasa. Se pun
bucatile de carne de porc intr-o tigaie, se lasa la rumenit putin, apoi
se adauga legume suculente, precum rosii, dovlecei, ciuperci si se
condimenteaza. Se mai adauga vin rosu sau bere, astfel carnea se
fragezeste si mancarea astfel preparata nu contine atat de multe
grasimi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu