Cum gatesti sanatos carnea de porc

Cu totii stim ca porcul nu este cea mai slaba carne, iar modul de a prepara friptura de porc conteaza enorm pentru sanatatea noastra. Desi pare mult mai usor si rapid sa prajim carnea, totusi, ar trebui sa recurgem mult mai des la cuptor, mai ales cand vine vorba de carnea de porc.

Iata cateva idei despre cum gatesti sanatos carnea de porc. Inainte de toate, este bine sa se consume cu moderatie carnea rosie, in special cea de porc, care este si cea mai grasa. Grasimile saturate se digera mult mai greu, asa ca riscul dezvoltarii cancerului de colon sau a unei boli de inima creste considerabil daca se face exces. Carnea de porc ar fi de preferat sa nu se consume alaturi de cartofi, paste, orez, paine sau mamaliga, deoarece digestia se ingreuneaza si mai mult. De preferat este sa se manance cu diverse alte legume si multe muraturi.

Consuma carne de porc cu moderatie pentru sanatatea ta

Persoanele cu probleme legate de colesterol, diabet, boli digestive, boli de rinichi, hipertensiune arteriala ar trebui sa evite consumul de carne de porc. Pot manca ocazional, dar cu simtul responsabilitatii si neaparat alaturi de un pahar de vin rosu natural, care impiedica grasimile sa se aseze in locurile nedorite.

Carnea de porc la cuptor poate fi o delicateta excelenta daca stii sa o gatesti. Se poate pune bucata de carne de porc pe un pat de legume proaspete intr-un vas termorezistent, acoperit sau nu cu o folie de aluminiu. Se lasa la cuptor cat este necesar, este foarte gustos si sanatos. Pentru a mai taia din gustul gras, se condimenteaza cu mult ghimbir. Ghimbirul protejeaza stomacul si ajuta la circulatie.

Foloseste mai des cuptorul si prepararea prin inabusire

Prepararea carnii de porc la wok sau pe gratar sunt alte metode mai sanatoase. In wok se poate face carnea cu legume si doar putin ulei de susan sau masline. Se taie felii cat mai subtiri si se lasa la gatit alaturi de legume si neaparat condimente mai iuti. Gratarul este o alta metoda mai buna de a prepara carnea de porc, insa nu se foloseste uleiul sau alte grasimi.

Carnea de porc inabusita in legume suculente, alaturi de cateva condimente aromate pot face o gustare senzationala si sanatoasa. Se pun bucatile de carne de porc intr-o tigaie, se lasa la rumenit putin, apoi se adauga legume suculente, precum rosii, dovlecei, ciuperci si se condimenteaza. Se mai adauga vin rosu sau bere, astfel carnea se fragezeste si mancarea astfel preparata nu contine atat de multe grasimi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu