Pages - Menu

Cel mai bun mod de a gati varza Kale

Prea putin populara pentru cat este de sanatoasa, varza Kale ocupa un loc foarte sus intr-un top al celor mai sanatoase 100 de alimente. Aceasta leguma cu frunze mari, crocante, se remarca prin multitudinea de vitamine, minerale si alti nutrienti benefici. O portie de Kale are suficient de multa vitamina A pentru a acoperi necesarul zilnic, are mai multa vitamina C decat o portocala, este bogata in vitamina K, si are mai mult calciu decat un pahar de lapte.

De asemenea, este plina de antioxidanti si fitonutrienti cu actiune antiinflamatorie. Mai mult, fibrele acestor remarcabile frunze verzi au puterea de a reduce nivelul colesterolului.

Cel mai bun mod de a gati Kale
Studiile stiintifice au aratat gatirea legumelor prea mult timp sau la caldura prea mare diminueaza foarte mult din nutrienti - intre 50 si 80% din anumite vitamine si minerale sunt pierdute in timpul gatitului.

Cel mai bun mod de a pregati varza este sa o gatiti la aburi, rapid, timp de cinci minute. Cinci minute sunt suficiente pentru a inmuia fibrele sale (ceea ce este mai bine pentru digestie). Asigurati-va ca timpul de preparare este exact si gatiti la foc iute. Dupa cele cinci minute, scoateti varza Kale si puneti-o pe o farfurie in strat subtire pentru a se raci mai repede.

Studiile au aratat ca aceasta modalitate de a gati varza Kale ii sporeste capacitatea de a combate colesterolul, pastrand astfel inima sanatoasa. De asemenea, se pastreaza din abundenta si clorofila, care s-a dovedit a avea putere antioxidanta. Gatitul rapid, la aburi, nu diminueaza gustul verzei si, mai mult, o face mai usor de digerat, pastrandu-i toate beneficiile sale nutritionale.

Dressing pentru un plus de nutrienti si aroma

Dupa gatit, o puteti asezona cu:
- ulei de masline: pentru a ajuta la absorbtia unor substante nutritive liposolubile varza, cum ar fi carotenoizi si vitamine E si K.
- suc de lamaie: contine vitamina C care ajuta la absorbtia fierului din varza.
- usturoi: pentru a spori proprietatile antioxidante, antiinflamatorii si antivirale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu